ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΚ

Τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας καθορίζει απόφαση του υφυπουργού Εργασίας κ. Β.Κεγκέρογλου.Η επιδότηση αφορά ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2009 και η χορήγησή της γίνεται εφόσον συντρέχουν εισοδηματικά κριτήρια…

Το υπουργείο Εργασίας καθιέρωσε φέτος αυστηρότερα κριτήρια για την καταβολή της επιδότησης ενοικίου. Συγκεκριμένα αυξάνονται οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης, ενώ το ποσό της επιδότησης κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου.
Για παράδειγμα για δικαιούχο παντρεμένο χωρίς παιδιά καταβάλλονται 125 ευρώ το μήνα για εισόδημα έως 6.000, 105 ευρώ για εισόδημα από 6.001 έως 9.000 ευρώ και 85 ευρώ για εισόδημα από 9.001 έως 12.000 ευρώ. Τα όρια εισοδήματος προσαυξάνονται κατά 2.000 ευρώ και το ποσό της επιδότησης κατά 25 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος.
Στην απόφαση προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:
1. Μεμονωμένα άτομα. Απαιτούνται 2.800 τουλάχιστον ημέρες εργασίας. Για τους μακροχρόνια ανέργους χρειάζονται 2.200 οι απαιτούμενες ημέρες εργασίας.
Ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τους εποχικούς εργαζόμενους (που παίρνουν το επίδομα από τον ΟΑΕΔ) και τους οικοδόμους. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται να έχουν πραγματοποιήσει 1.700 τουλάχιστον ημέρες.
Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω πρέπει να έχουν επίσης 1.700 ημέρες εργασίας, ενώ ακόμα ευνοϊκότερες είναι οι προϋποθέσεις για τους τυφλούς, τους παραπληγικούς και άλλες ομάδες ασφαλισμένων.
2. Δικαιούχοι έγγαμοι χωρίς παιδιά. Πρέπει να έχουν 2.500 ημέρες εργασίας
3. Δικαιούχοι έγγαμοι με ένα παιδί. Απαιτούνται 2.200 ημέρες εργασίας
4. Δικαιούχοι έγγαμοι με δύο παιδία. Πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 1.900 τουλάχιστον ημέρες εργασίας
5. Δικαιούχοι έγγαμοι με τρία παιδία. Χρειάζονται 1.600 ημέρες εργασίας
Οι ημέρες εργασίας συνεχίζουν να μειώνονται έως ότου φτάσουν τις 900 για όσους έχουν έξι παιδιά.
6. Ζευγάρια που παντρεύτηκαν την τελευταία διετία. Χρειάζονται 1.900 ημέρες εργασίας.
Τέλος ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας (π.χ. παραμεθόριοι νομοί, νησιά), όπου απαιτούνται λιγότερες ημέρες εργασίας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Μάρτιος, 2011, 9:05 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΚ”

  1. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΟΡΗΓΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ Η’ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr