Διαμάχη στην ΚΕΔΚΕ με αφορμή τον «Καλλικράτη»

18:45 – Την αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.
Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» κατήγγειλε προσχηματικές διαφωνίες μετά την

κατά πλειοψηφία διαφωνία επί της αρχής στην οποία κατέληξε η ΚΕΔΚΕ για το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Νικήτα Κακλαμάνη, τέσσερις είναι οι βασικοί λόγοι που η ένωση απορρίπτει επί της αρχής το σχέδιο, αν και υπάρχουν διατάξεις με τις οποίες συμφωνεί.

Πρώτον, δεν υπήρξε εύλογο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, ιδιαίτερα για τα οικονομικά και τη χωροταξία.

Δεύτερον, από τις 25 προτάσεις που κατέθεσε η ΚΕΔΚΕ για τα θεσμικά ζητήματα κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, αγνοήθηκαν τελικά από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών οι 16, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν σημαντικά ζητήματα.

Τρίτον, από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαπιστώνεται τουλάχιστον προχειρότητα σε ό,τι αφορά τον οικονομικό σχεδιασμό του προγράμματος, καθιστώντας αδύνατη από την 1η Ιανουαρίου του2011 τη διεκπεραίωση πολλών λειτουργιών, τις οποίες αναλαμβάνουν οι δήμοι.

Τέταρτον, δεν υπήρξε ποτέ διαβούλευση ως προς το χωροταξικό σχεδιασμό των νέων δήμων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Μάιος, 2010, 6:45 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr