Σπάει ένα ακόμα “ταμπού” με τη ΔΕΗ: Ο ΔΕΣΦΑ αποφασίζει για τη σύνδεση της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με τον TAP

Από τη μια οι εξελίξεις γύρω από τις λιγνιτικές μονάδες, από την άλλη οι δυνατότητες που προσφέρει η ανάπτυξη του TAP ένα από τα πιο βαθιά θεμελιωμένα ταμπού περί των ενεργειακών στις λιγνιτικές περιοχές είναι κοντά στο να σπάσει στην πράξη: τηλεθέρμανση που δε θα εξαρτάται από τη ΔΕΗ και τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, αφού για την παραγωγή θερμικής ενέργειας θα χρησιμοποιείται φυσικό αέριο.

Από τη στιγμή που το άμεσο μέλλον του ΑΗΣ Καρδιάς είναι προδιαγεγραμμένο, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποστηριχθεί για τη λειτουργία της Πτολεμαΐδας 5, που είναι το βασικό σενάριο για την τροφοδότηση της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας την επόμενη ημέρα, το πρόβλημα έχει τεθεί επί τάπητος και οι αρμόδιο φορείς οφείλουν να έχουν προετοιμαστεί έγκαιρα, για να μη βρεθούν αυτοί προ εκπλήξεως και οι κάτοικοι χωρίς τηλεθέρμανση.

Το εναλλακτικό αυτό σενάριο δουλεύεται εδώ και λίγους μήνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τις επαφές μεταξύ ΔΕΤΗΠ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΔΑ να έχουν ως αντικείμενο την προοπτική τροφοδότησης του δικτύου της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας με φυσικό αέριο, μέσω της διασύνδεσής του με τον TAP.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες, η προοπτική ενός τέτοιου έργου, το κόστος του οποίου προϋπολογίζεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στα χέρια του ΔΕΣΦΑ, με τον Διαχειριστή να καλείται να ανάψει το «πράσινο φως».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Σεπτέμβριος, 2019, 9:40 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr