Απάντηση-διευκρίνιση της Προέδρου του ΔΣ Νεστορίου κας Ανδρομάχης Σουκαλοπούλου στο δημοσίευμα του κ. Δημητριάδη

«Με αφορμή την ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Κ. Δημητριάδη και προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας, επιθυμώ να διευκρινίσω τα κάτωθι :  

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίασή του στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και υποδειγματικά. Συζητήθηκαν 21 θέματα αναλυτικά και δημοκρατικά, δόθηκε ο λόγος σε όποιον το ζήτησε χωρίς κανέναν περιορισμό, ενώ υπερψηφίστηκαν όλες οι εισηγήσεις ομόφωνα, συνεπώς κι από την παράταξη τηςμειοψηφίας και τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη.

2.Από τον κ. Δημητριάδη ζητήθηκε μετά το πέρας της ημερήσιας διάταξης, να συζητηθούν  δύο (2) θέματα προ ημερήσιας διάταξης. Αυτό, του εξηγήθηκε ότι δενπροβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και από τον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων. Η διαδικασία συζήτησης θεμάτων προ ημερήσιας διάταξης γίνεται στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία ο κ. Δημητριάδης αποδείχθηκε ότι δεν γνώριζε και ουσιαστικά ζητούσε να μην τηρηθούν. Ίσως για αυτό άλλωστε, όταν κατάλαβε το λάθος του, δεν επέμεινε στο αίτημα του, και ούτε εξέφρασε την οποιαδήποτε αντίδραση, δυσαρέσκεια ή διαφωνία στη συνέχεια.

Όταν κάποιος είναι επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν δικαιολογείται να αγνοεί μια τόσο στοιχειώδη διαδικασία. Επίσης, ο ίδιος είχε τη δυνατότητα των ημερών που μεσολάβησαν από την παραλαβή της Πρόσκλησης με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μέχρι τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα μπορούσε να ζητήσει και να εισηγηθεί εμπρόθεσμα τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα που επιθυμούσε και αυτά να γίνουν αποδεκτά.

3.Πάγια, όταν ολοκληρώνεται η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου και υπάρχει διάθεση των παρόντων να συζητηθούν επιπλέον θέματα, σταματάει η μαγνητοφώνηση για τα πρακτικά και συνεχίζεται η συζήτηση επί των θεμάτων που τίθενται  με τη μορφή ερωτημάτων. Αυτό έγινε και στη συνεδρίαση της 17ηςΣεπτεμβρίου. Ακολούθησε πολύωρη συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας ετέθησαν ελεύθερα και δημοκρατικά διάφορα ζητήματα από δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων και πολίτες με τα μικρόφωνα ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια. Προς επίρρωση επικαλούμαι τη μαρτυρία των παρόντων.

4.Συνεπώς, ο κ. Δημητριάδης μπορούσε να θέσει τα θέματα που επιθυμούσε στην πολύωρη και ουσιαστική αυτή συζήτηση που ακολούθησε, στην οποία όμως δεν συμμετείχε καθόλου μη εκφράζοντας καμία πρόταση, άποψη ή ερώτηση επί των διαφόρων ζητημάτων που συζητήθηκαν (π.χ. η οικονομική κατάσταση του Δήμου, οι υφιστάμενες μελέτες, τα σχεδιαζόμενα έργα κ.α.).Μάλιστα, το πρώτο σχετικό θέμα που συζητήθηκε, τέθηκε από δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας – παράταξης του κ. Δημητριάδη, στον οποίο σύμβουλο δόθηκε κανονικά ο λόγος και ακολούθησε μακρά συζήτηση επί του ζητήματος που έθεσε. Ούτε κλειστά μικρόφωνα, ούτε απόπειρα φίμωσης, ούτε αντιδημοκρατικές πρακτικές που φαντασιώνεται ο κ. Δημητριάδης.

 

Τέλος, δηλώνω με τη σειρά μου αποφασισμένη να υπερασπιστώ το κύρος και τη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του Νόμου και τον σχετικό Κανονισμό Λειτουργίας, αποκαλύπτοντας και αντιμετωπίζοντας αναλόγως κάθε αντιδεοντολογική συμπεριφορά που καταπατά την αλήθεια, διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα και εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα και ιδιοτελείς σκοπιμότητες εντυπωσιασμού και αυτοπροβολής.»

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Σεπτέμβριος, 2019, 2:28 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr