Η νέα Πάγια ρύθμιση για την εφορία 

 

Χθες ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε την νέα πάγια ρύθμιση, που θα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Οι δόσεις για όλες τις οφειλές θα γίνουν 24 αντί για 12 αλλά όχι για όλους. Οι 24 δόσεις θα δίδονται οπωσδήποτε σε όσους έχουν ατομικό εισόδημαέως και 10.000 ευρώ ενώ για τους έχοντες μεγαλύτερο εισόδημα ο αριθμός των δόσεων θα επιμερίζεται ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση αλλά και το ύψος της οφειλής. Πάντως, κανείς δεν θα χάσει το προνόμιο του να ρυθμίσει σε 12 δόσεις.
  • Για τις οφειλές από έκτακτη αιτία όπως ο φόρος κληρονομιάς, οι δόσεις θα γίνουν 48 αντί για 24 και πάλι με βάση το εισοδηματικό κριτήριο. Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί η ίδια κλίμακα που χρησιμοποιήθηκε και για τη ρύθμιση των 120 δόσεων.
  • Το επιτόκιο αναμένεται να παραμείνει σταθερό στο 5% (αν και υπάρχουν εισηγήσεις για αύξησή του προκειμένου το επιτόκιο του δημοσίου να μην είναι χαμηλότερο από αυτό που δίνουν οι τράπεζες για κεφάλαιο κίνησης) ενώ συνολικά η ρύθμιση θα αφορά μόνο στις οφειλές που θα καταστούν ληξιπρόθεσμες μετά την 1/1/2020.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Οκτώβριος, 2019, 7:01 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr