«Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς με τον Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier»

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο πραγματοποίησε, σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου, ο Γερμανός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες και τον μεταφραστή του. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Πασχάλης Χαρούμενος, ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεστορίου κ. Δημήτριος Κυριακού, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κων/νος Αποστολίδης και ο Γενικός Δ/ντής Ανάπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Πασχάλης Οικονομίδης.

 

Στόχος της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση προοπτικών επένδυσης στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Γερμανό Πρόξενο για την υφιστάμενη κατάσταση στην Π. Ε. Καστοριάς, και παρουσίασε τους λόγους που η περιοχή μας μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επιχειρηματικών επενδύσεων. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η περίπτωση του Γράμμου και η πρόθεση να δημιουργηθεί ένα πρότυπο χιονοδρομικό κέντρο που ενδεχομένως να παρουσιάζει επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς και η δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα εξυγίανσης της λίμνης της Καστοριάς. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν τον τομέα αγροτικής παραγωγής.

 

Ο Γερμανός Πρόξενος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα που συζητήθηκαν και εκδήλωσε την πρόθεση συνεργασίας σε προγράμματα ανταλλαγής Νέων και αδελφοποίησης των δύο χωρών. Τέλος, προσκάλεσε τους παρευρισκομένους στην Δεύτερη Ελληνογερμανική Συνάντηση που διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη

 

Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Μάρτιος, 2011, 3:46 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr