Βασίλης Τσιφλικιώτης ΄΄Φυσικό Αέριο, που, πότε, πως, ίσως και άμα ΄΄

Αύριο 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και για μια ακόμη χρονιά θα κληθούμε να πληρώσουμε ακριβά την θέρμανση των σπιτιών μας. Ασφαλώς ξεκινάμε με καλύτερες συνθήκες, διότι η τιμή του πετρελαίου προβλέπετε να είναι φθηνότερη κατά 11% και η κυβέρνηση, όντας στον σωστό δρόμο, σχεδιάζει να αυξήσει το επίδομα θέρμανσης κατά 10.000.0000€, διευρύνοντας τους δικαιούχους (στους οποίους πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης) και προκαταβάλλοντας το ποσό.

Από το 2009 έως το 2018, η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 70%. Καθοριστικό ρόλο στη μείωση αυτή έπαιξε η κατακόρυφη αύξηση του ΕΦΚ από τα 21€/ χιλιόλιτρο που βρισκόταν από το 2003 μέχρι το 2010 στα 330€/ χιλιόλιτρο το 2012 και σήμερα στα 280€/ χιλιόλιτρο.
Η λύση σίγουρα είναι μία και αυτή είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα επίπεδα πριν της κρίσης, αλλά παρά την αύξηση στο ποσό του επιδόματος από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να προχωρήσει το Κράτος σε μείωση φόρων.
Οπότε, λύση είναι η απεξάρτηση από το πετρέλαιο θέρμανσης και η χρήση του φυσικού αερίου, το οποίο παρεμπιπτόντως από το 2020, θα αρχίσει να ρέει μέσω του αγωγού ΤΑΡ και από τη γειτονία μας.
Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε πολύ μακριά και από αυτή την επιλογή καθώς δεν έχει προχωρήσει καθόλου το δίκτυο διανομής και δεν έχει βρεθεί ακόμα ο πάροχος που θα αναλάβει την διάθεση και την διανομή του φυσικού αερίου στην περιοχή μας.
Σε λιγότερο από έναν χρόνο, θα μπορούμε να «βλέπουμε» το φυσικό αέριο να περνά έξω από τις πόρτες, ας τις ανοίξουμε επιτέλους για να μπορέσει και να μας ζεσταίνει.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Οκτώβριος, 2019, 9:11 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr