Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  της Π.Ε. Καστοριάς ενόψει της Χειμερινής Περιόδου

 

Ο Σχεδιασμός και οι Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό, πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις  κατά τη χειμερινή περίοδο 2019-2020, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  15 Οκτωβρίου 2019, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν οδηγίες – διευκρινήσεις για το σύστημα κινητοποίησης πολιτικής προστασίας ως προς την αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα στάδια πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, καθώς και τα όρια αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων τους.

Συζητήθηκε η κατάσταση του οδικού δικτύου  και όλες οι απαραίτητες δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, όπως καθαρισμός ρεμάτων, φρεατίων αγωγών όμβριων υδάτων και κάποια αντιπλημμυρικά έργα. Επίσης, αναφέρθηκαν στην επάρκεια  των υλικών και μέσων (πετρέλαιο, αλάτι, ετοιμότητα μηχανημάτων). Τέλος,  τονίστηκε η συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων αλλά  και η συνδρομή των ίδιων πολιτών, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν, στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ενώ τόνισε πως ο συντονισμός  και η συνεργασία όλων αποτελεί  εγγύηση για το καλύτερο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

 

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν:  εκπρόσωπος της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμαρχος Νεστορίου,  οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι  Καστοριάς και Άργους Ορεστικού,  ο Υποδιοικητής του  15ου ΣΠ/XVΜΠ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καστοριάς, ο Διοικητής του Γ.Ν. Καστοριάς, ο Αερολιμενλαρχης, οι Διευθυντές Δ.Ε.ΔΔΗ.Ε. και Ο.Τ.Ε,  η Διευθύντρια Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας,  εκπρόσωποι της ΕΓΝΑΤΙΑ Οδού Α.Ε., της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Υποδιευθυντής Περιβάλλοντος Υποδομών Γρεβενών Ε.Ο.Α.Ε.,  υπεύθυνος ΚΤΕΛ Καστοριάς, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Οκτώβριος, 2019, 6:03 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery





Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr