ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/3 στις 12.30 μμ: Οι εκπαιδευτικοί πολιορκούν τις Περιφεριακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τις καταργήσεις σχολείων – ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Η οργή και η αγανάκτηση μεταξύ των εκπαιδευτικών περισσεύει. Την Παρασκευή 18/3 ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κηρύσσουν δίωρη στάση εργασίας και καλούν στις 12.30 το μεσημέρι σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση έξω από τις Περιφέρειες Εκπαίδευσης. Τα δύο εκπαιδευτικά συνδικάτα οργανώνουν πολύμορφες κινητοποιήσεις ζητώντας την ανάκληση των συγχωνεύσεων ενώ στις 30 Μαρτίου αναμένεται να προχωρήσουν σε νέα απεργία.

Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ κηρύσσουν 2ωρη στάση εργασίας (12-2μμ για τον πρωινό κύκλο και 2-4μμ για τον απογευματινό κύκλο).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΗΡΥΞΕ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:

Παρασκευή 18/3/11, 12.30 μμ στην Περιφερειακή Δ/νση Αττικής

(Τσόχα 15 – 17, Αμπελόκηποι)

2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 12 – 2 μ.μ. & 2 – 4 μ.μ.

Ο.Λ.Μ.Ε.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΔΟΕ)

Αρ. Πρωτ.1857 Αθήνα 15/3/2011

Προς

Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε.

(συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ)

Συγχωνεύσεις – υποβιβασμοί – καταργήσεις Σχολικών Μονάδων

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καταδικάζει την ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε υποβιβασμούς, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, χωρίς ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.

Η τακτική να αντιμετωπίζεται ο χώρος της Παιδειας με οικονομικά κριτήρια δε συνάδει με την εκφρασμένη βούληση όλων για αναβάθμισή της.

Η διαρκής υποχρηματοδότηση και οι περικοπές έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας και υπάρχει δικαιολογημένα η αντίληψη ότι και η Παιδεία συνθλίβεται από τις επιλογές του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ.

Οι υποβιβασμοί 191 σχολικών μονάδων και οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις έχουν ως επακόλουθο τη μείωση μεγάλου αριθμού  οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού  που θα έχει ως συνέπεια τον περιορισμό του αριθμού των μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών αλλά και των μόνιμων διορισμών.

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δωρεάν, δημόσια, ποιοτική παιδεία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες με λογιστικά κριτήρια που προτάσσουν τις περικοπές σε σχολεία, χρήματα και εκπαιδευτικούς.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να επανεξετάσει το όλο θέμα και οι όποιοι υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις να γίνουν όντως με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία αφού ληφθούν σοβαρά υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών του ελληνικού λαού.

Καλούμε την Παρασκευή 18-3-2011 και ώρα 12:30, όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας  να αντιδράσουν δυναμικά για να ανατρέψουν πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας που υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν το Δ.Σ. της ΔΟΕ κήρυξε 2ωρη στάση εργασίας τις δυο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή τις δύο πρώτες του απογευματινού κύκλου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Μάρτιος, 2011, 5:40 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr