Λίγες εικόνες για το Γυμνάσιο Γάβρου…

Στο σχολείο τα 3 τελευταία χρόνια οι έλληνες φορολογούμενοι δαπάνησαν πάνω από 100.000 ευρώ (η περιφέρεια γνωρίζει τον ακριβή προϋπολογισμό που είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερος) για επένδυση σε ενεργειακά κουφώματα. ανακατασκευή της στέγης και χρωματισμούς. Σήμερα που πρέπει να αξιοποιηθεί η επένδυση κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η πολιτεία αποφασίζει να κλείσει το σχολείο και να απαξιώσει τα χρήματα των φορολογούμενων.

Μήπως το σχολείο του Γάβρου δεν παρέχει στα παιδιά τις απαραίτητες υποδομές;

Στο εργαστήριο φυσικών επιστημών τα όργανα χρησιμοποιούνται καθημερινά σε πειράματα, εφαρμογές και εργασίες και δεν είναι θαμμένα στη σκόνη όπως συμβαίνει στα περισσότερα μεγάλα σχολεία. Είναι λίγο δύσκολο 27 παιδιά (25+10% όπως λέει το υπουργείο ότι είναι τα νέα όρια μαθητών ανά τάξη) να χειριστούν μέσα σε 40 λεπτά ένα μικροσκόπιο κάνοντας από δύο παρατηρήσεις ο καθένας. Ο καθηγητής προτιμά να τους δείξει μία – δυο φωτογραφίες.

Το εργαστήριο πληροφορικής εφοδιάστηκε το τελευταίο σχολικό έτος με τους πιο σύγχρονους Η/Υ και έχει αποδεδειγμένα την πιο γρήγορη σύνδεση στο internet στον νομό. Οι μαθητές έχουν δυνατότητες διαδραστικών μαθημάτων και online εφαρμογών που δεν υπάρχουν σε πολλά άλλα σχολεία λόγω χαμηλών δυνατοτήτων των εργαστηρίων τους.

Στο γυμνάσιο το μάθημα γίνεται με διαδραστικό πίνακα δίνοντας στους μαθητές την καλύτερη δυνατή εποπτική παρουσίαση. Απεριόριστες δυνατότητες για εικονικά πειράματα, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, γεωγραφικές περιηγήσεις με google earth, εκπαιδευτικά video, quiz και αμέτρητες άλλες εφαρμογές που κάνουν το μάθημα κάθε μέρα περισσότερο ενδιαφέρον.

Οι μαθητές έχουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες που αποτυπώνονται στις αίθουσες με τοιχογραφίες (έργο1, έργο2, έργο3, έργο4) ή στη θεατρική σκηνή του σχολείου με παραστάσεις.

Στο σχολείο λειτουργεί όλο τον χρόνο δανειστική βιβλιοθήκη για τους μαθητές με εκατοντάδες τίτλους βιβλίων. (βιβλιοθήκη1, βιβλιοθήκη2)

Το σχολείο διαθέτει πλήρη υλικοτεχνική υποδομή για την διοικητική του οργάνωση.

Το σχολείο αυτό θέλουν να κλείσει, και οι λίγοι πράγματι ακρίτες μαθητές του, να ακολουθήσουν έναν δρόμο καρμανιόλα για να αναζητήσουν μέσα από ταλαιπωρία και ανασφάλεια καλύτερες υπηρεσίες εκπαίδευσης στα τμήματα του νέου σχολείου των 27 ατόμων. Οι φωτογραφίες του δρόμου που θα ακολουθήσουν τα παιδιά πάρθηκαν μία ηλιόλουστη μέρα για να αφήσουμε στη φαντασία τον ίδιο δρόμο με χιόνια και παγετό.
(«εγνατία1«, «εγνατία2» , «εγνατία3«, «εγνατία4«, εγνατία5«)

Στέλιος Ντούσιος nstelios@cyta.gr καθηγητής στο γυμνάσιο

Το υλικό αναρτήθηκε σε ιδιωτική εκπαιδευτική σελίδα (http://www.mathima.gr/gavros/pics.html) καθώς το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο για «τεχνικούς λόγους» όπως λέει έχει καταργήσει τις τελευταίες ημέρες τα δικαιώματα ενημέρωσης των σχολικών ιστοσελίδων από τους καθηγητές διαχειριστές. Έτσι αυτά που βλέπετε στις σχολικές ιστοσελίδες δεν είναι ακόμη αυτά ακριβώς που θα ήθελαν να αναρτήσουν πολλά σχολεία που κλείνουν.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Μάρτιος, 2011, 9:06 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr