Μαρία Σπυράκη  » Χρειάζεται έμπρακτη στήριξη σε χώρες όπως η Ελλάδα για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα »

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Χρειάζεται έμπρακτη στήριξη σε χώρες όπως η Ελλάδα για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Η Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων οφείλει να χρηματοδοτεί υποδομές για φυσικό αέριο μέχρι να ολοκληρωθεί η ενεργειακή μετάβαση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μελέτη επιπτώσεων, αλλά και βιώσιμη χρηματοδότηση προκειμένου να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 50% έως το 2030, τόνισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρία Σπυράκη παρεμβαίνοντας στην συζήτηση για την κλιματική και οικολογική επαγρύπνηση.

Η ευρωβουλευτής σημείωσε μάλιστα ότι « Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να εξελιχθεί σε Τράπεζα για το Κλίμα είναι όμως απαραίτητο να δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί το φυσικό αέριο ως καύσιμο μετάβασης συνεχίζοντας την χρηματοδότηση των υποδομών του φυσικού αερίου»

 

Πρόσθεσε δε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει έμπρακτη στήριξη στα κράτη – μέλη τα οποία βάζουν φιλόδοξους στόχους για την ενεργειακή μετάβαση. «Η χώρα μου, η Ελλάδα, πρόκειται να μειώσει το αποτύπωμα του άνθρακα και να μηδενίσει την παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη  το 2028. Είναι λοιπόν απαραίτητο μέσα σε αυτή την προσπάθεια να υπάρξει και η ανάλογη στήριξη».

Αναλυτικά η ομιλία της κας Σπυράκη:

Η ΕΕ ηγείται της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και έχει να παρουσιάσει φιλόδοξους στόχους όπως η κατ΄ ελάχιστον μείωση κατά 50% των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030. 

Είναι όμως απαραίτητο να προχωρήσουμε σε μελέτη επιπτώσεων ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις υποσχέσεις πράξη και συγχρόνως να παρακολουθήσουμε από κοντά την εφαρμογή των μοντέλων της κυκλικής οικονομίας. 

Χρειαζόμαστε όμως, επίσης και τους υπόλοιπους παγκόσμιους παίχτες σε αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όχι μόνο τα κράτη, αλλά και Πολιτείες και Περιφέρειες και οργανώσεις πολιτών. Χρειαζόμαστε επίσης και βιώσιμη χρηματοδότηση. 

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να εξελιχθεί σε Τράπεζα για το Κλίμα είναι όμως απαραίτητο να δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί το φυσικό αέριο ως καύσιμο μετάβασης συνεχίζοντας την χρηματοδότηση των υποδομών του φυσικού αερίου. 

Επίσης είναι απαραίτητο να υπάρξει έμπρακτη στήριξη στα κράτη – μέλη τα οποία βάζουν φιλόδοξους στόχους. Στόχους για την ενεργειακή μετάβαση. Η χώρα μου, η Ελλάδα, πρόκειται να μειώσει το αποτύπωμα του άνθρακα και να μηδενίσει  την παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη το 2028. Είναι λοιπόν απαραίτητο μέσα σε αυτή την προσπάθεια να υπάρξει και η ανάλογη στήριξη.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Οκτώβριος, 2019, 8:49 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr