Δ.ΕΟΡΔΑΙΑΣ. Έρχονται πρόστιμα,αγωγές και μέτρα στους αδιάφορους ιδιοκτήτες οικοπέδων. Τα ίδια πρέπει να γίνουν άμεσα και στον ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δήμος ΕΟΡΔΑΙΑΣ –

Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ή κληρονόμοι οικοπέδων να προβούν άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες για αποψίλωση της αυτοφυούς βλάστησης (αποψιλώσεις – αποκλαδώσεις), καθαρισμό – απομάκρυνση των υπολειμμάτων τους, μπαζών και πιθανών σκουπιδιών εντός των ιδιόκτητων οικοπέδων τους,  την οποία αποκλειστική ευθύνη φέρουν, το αργότερο μέχρι την 31 Μαΐου 2020. Μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας,  και εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους οικοπεδούχους,  ο Δήμος νομιμοποιείται να προβεί στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των αναφερόμενων οικοπέδων χρεώνοντας τους τα έξοδα καθαρισμού τους, ανάλογα με την έκταση έκαστου οικοπέδου εφαρμόζοντας το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και   την υπ. αριθ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τ.Β΄) Πυροσβεστική Διάταξη.

Αναλυτικότερα  με απόφαση του Δήμου θα  γίνει ψήφιση κανονισμού χρέωσης και επιβολής προστίμων αυτεπάγγελτου καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων και λοιπών ακαλύπτων χώρων», σε όσους ιδιοκτήτες δεν συμμορφωθούν. Επιπρόσθετα, θα καταλογίσει στους οικοπεδούχους πρόστιμο ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου, για κάθε οικόπεδο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης προβλέπεται η υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του ποινικού κώδικα.

Ο Πρόεδρος  ζητά τη συνεργασία σας,  ώστε να μην χρειαστεί να επιβληθούν πρόστιμα που η αξία τους θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι αν καθαρίσετε μόνοι σας τις ιδιοκτησίες σας, αλλά και  για να συμβάλουμε όλοι στη διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου καθαριότητας της κοινότητας Σπηλιάς  και του περιβάλλοντος γενικότερα.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

 

Ο Πρόεδρος

Της Κοινότητας Σπηλιάς

 

Κωνσταντίνος Κουρπουανίδης

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Νοέμβριος, 2019, 6:19 μμ. στις Κατηγορίες Χωρίς κατηγορία. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr