Με προσωπική πρόταση ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΟΣ. Δεν εκφράζει αυτή η πρόταση την ομάδα στην οποία είναι επικεφαλής

Με προσωπική πρόταση ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΟΣ. Δεν εκφράζει την ομάδα στην οποία είναι επικεφαλής

Πριν λίγο και με καθυστέρηση ημερών ο κ.Γ.Μόσχος που ανέλαβε επικεφαλής μετά την παραίτηση ΠΕΤΚΑΝΑ, δημοσιοποίηση για την αύξηση των δημοτικών τελών προσωπική πρόταση.

Όπως είχε ανακοινώσει μιλώντας και στον Alpha 94,7, δεν προτείνει καμία αύξηση.

Δελτίο Τύπου : 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Αγαπητές συνδημότισσες  και  αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Καστοριάς.

Ως  επικεφαλής , έρχομαι να τοποθετηθώ για την αύξηση των δημοτικών τελών που συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Το ποσοστό που προτάθηκε από την δημοτική αρχή στην  οικονομική επιτροπή , μπορεί στην αρχή  να φάνηκε ορθολογικό ως προς την πραγματοποίηση του σκοπού. Όταν όμως ακλούθησε η πλήρης εισήγηση και μετά την συγκέντρωση της όλης ομάδας με πλήρη απαρτία των δημοτικών σύμβουλων, αναλύοντας τις κλίμακες είδαμε ότι η επιβάρυνση  ξεπερνούσε  ακόμη και το 100% φτάνοντας έως και το 138% .Αυτή  ήταν η αίτια να έχουμε, την άποψη ότι είναι παράλογο να συμφωνήσουμε σε μια τέτοια αύξηση.Η απόφαση λοιπόν την ομάδος μας αλλά και σύσσωμης της Αντιπολίτευσης ήταν αρνητική στην αύξηση των τελών, αυτό λοιπόν είχε ως αποτέλεσμα να κατηγορηθούμε από την δημοτική αρχή και όσων την υπερασπίζονται έμμεσα η άμεσα με όποιο μέσο και σκοπό, πως  πρέπει να δικαιολογήσουμε την απόφαση μας η να κάνουμε νέα  πρόταση, ΟΠΟΥ ο  ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό είπε: ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. Όποτε διερωτώμαι

να κάνει τελικά η αντιπολίτευση πρόταση η όχι;

Κινδυνεύει ο δήμος να πάρει μια άσχημη τροπή και αυτός που καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει είναι ο λαός της Καστοριάς, μαζί με εσάς και εμείς οι ίδιοι , δεν ευθυνόμαστε για το χρέος και την όποια μέχρι σήμερα οικονομική κατάσταση έχει βρεθεί ο Δήμος μας μέσω της κακοδιαχείρισης και μας επιβάλλουν να δώσουμε λύση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα(το όποιο γνώριζαν εξ αρχής  αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα τους) όπως αυτό ,φέρνοντας την πρόταση βιαστικά και μη έχοντας προηγηθεί μια συνάντηση των επικεφαλής των συνδυασμών για να βάλουν όλοι μαζί το θέμα στο τραπέζι και φτάνουμε στον σημείο να απολογούμαστε λες και είμαστε εμείς οι φταίχτες της όλης κατάστασης.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής εσείς διοικείται ,εσείς πήρατε το 50% των ψήφων της πόλης ,δεν συνδιοικούμε, οι λύσεις και αποφάσεις από εσάς πρέπει να παίρνονται.

Με την ψήφο σας μας δώσατε μια εντολή, να είμαστε στον δημοτικό συμβούλιο για να υπερασπιστούμε και να προασπίσουμε το όποιο δίκαιο αίτημα έχει ο καθένας πολίτης ξέχωρα και όχι να αποφασίζουμε για εσάς χωρίς εσάς, κάτι που φαίνεται να γίνεται έως τώρα. Όταν παίρνεις μια απόφαση πρέπει να την στηρίζεις.

Με δική μου ευθύνη λέω πως μπορεί να έχω την απειρία να διαχειριστώ κάποιες καταστάσεις ,γιατί άλλο να είσαι ένας απλός δημοτικός σύμβουλος και άλλο επικεφαλής, ώστε στην προεκλογική σου εκστρατεία και διεκδικώντας τον δημαρχιακό  θώκο και βάση της εμπειρίας  ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση ,έχοντας γνώση τα οικονομικά αλλά και όλες τις υπηρεσίες του δήμου, αλλά όλοι κάποτε κάνουν μια αρχή και μαθαίνουν κανένας δεν γεννήθηκε έτοιμος. Ο κόσμος ψηφίζει και δίνει την εντολή του κατά συνείδηση σε όποιον κρίνει έντιμο και ικανό να βρίσκεται σε αυτή την θέση.

Έτσι και στις τελευταίες εκλογές το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει στην παράταξη που έχει το πιο ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, που γνωρίζει από αυτοδιοίκηση και έχει τον τρόπο να ξεπερνά κάθε πρόβλημα που υπάρχει, να κάνει μελέτες ,να διαχειριστεί τα οικονομικά χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες και υπερασπίζεται το συμφέρον όλων και όχι των ολίγων. Εμείς είμαστε σύμμαχοι για τον καλό του συνόλου των πολιτών, για  να μην είναι αυτό το σύνολο που πάντα θα χρεώνεται με οποιοδήποτε κόστος εκτός του πραγματικού και αυτού που του αναλογεί. Αν δούμε λίγα χρόνια πριν οι έμπειροι οι όποιο πριν αναλάβουν τον δήμο είχαν  θεσμικές θέσεις και θέσεις εξουσίας, έδωσαν φρούδες ελπίδες ότι εάν πάρουν την εξουσία του δήμου θα τον έκαναν έναν δήμο πρότυπο.

Τα αποτέλεσμα τα αφήνουμε στην δική σας κρίση για το τι κατάσταση παραλάβαμε (ήταν η εμπειρία βλέπεται).Άλλωστε ο δήμος λύνει τα πρόβλημα των πολιτών και όχι το αντίθετο. Με ατομική μου ευθύνη και ότι αυτό συνεπάγεται θα αναφερθώ στις προτάσεις που φέρνουν οι υπόλοιποι συνδυασμοί λέγοντας, τι διαφορά έχει η προηγούμενη πρόταση  από το 15% η το 18,40%;.Το ποσοστό δεν είναι αυτό που παίζει ρολό αλλά η πραγματική κατάσταση που βρίσκεται ο νομός της Καστοριάς και οι δημότες αυτού, ένας νομός από τους πρώτους σε ανεργία και με μεταναστευτικές τάσεις των κάτοικων  συνεχώς αυξανόμενες .Έναν κλάδο της γούνας που βιώνει απίστευτες δυσκολίες και τον πρωτόγεννη τομέα απροστάτευτο, ερχόμαστε να κάνουμε αυξήσεις αυτού του ποσοστού, δηλαδή, εκτός από μνημόνιο στην χωρά να έχουμε μνημόνιο και στον ίδιο μας τον δήμο. Αυτά   που άλλοι προκάλεσαν με λάθους χειρισμούς και όχι εμείς πρέπει να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν.

Προσωπικά είμαι κάθετος  να μην γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.

Η άποψη μου, είναι να καθίσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι(κάτι που έπρεπε να γίνει από καιρό),δήμος –περιφέρεια-βουλευτές  και να βρούμε λύσεις και όχι να έχουμε αντιπαλότητες και έχθρες. Φέρνοντας πίσω τα πανεπιστημιακά τμήματα ,δίνοντας  την κατάλληλη έμφαση για την τόνωση του τουρισμού, προασπίζοντας τον γουνοποιητικό κλάδο , χωρίς δεκανίκια και αυξήσεις.

Σας υποσχεθήκαμε έργα και όραμα και όχι επιπλέον προβλήματα .

Με εκτίμηση

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Μόσχος Γεώργιος.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Δεκέμβριος, 2019, 2:32 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr