Ραγδαίες Εξελίξεις – Από τις 26/11/2019 τελικά στον δήμο Καστοριάς ισχύει η πρόταση της οικονομικής επιτροπής με την αύξηση των δημοτικών τελών ώστε να καλυφθούν τα χρέη της διοίκησης Αγγελή-Στεργιόπουλου κυρίως για το ποσό των 1.300.000 ευρώ που οφείλει ο δήμος προς την ΔΙΑΔΥΜΑ.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Είναι σημαντικές οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις που κάνει σήμερα ο alphafm.gr μιας και από το τέλος του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ με πολλαπλές αναφορές του και ο Αντ.Παραράς καυτηρίαζε το γεγονός πως σε ένα τέτοιο κορυφαίο θέμα ( αύξηση τελών) ήρθε μόνο μια πρόταση και μπορεί να περάσει με απλή πλειοψηφία.

Η μόνη πρόταση αναγκαστική που ήρθε μετά από απόφαση της οικονομικής επιτροπής ήταν αυτή που ψήφισε τελικά ( και εδώ αναγκαστικά) η πλειοψηφία, διότι έπρεπε δυστυχώς όλοι εμείς να πληρώσουμε τις αποτυχημένες και καταστρεπτικές πολιτικές-οικονομικές κυρίως ΑΓΓΕΛΗ-ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ κατά κοινή ομολογία και όλου του συμβουλίου.

Σύμφωνα με την νομοθεσία που αγνοούσαν αρκετοί ( άρθρο 185 του Ν. 4555/18 «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» ) όταν σε θέματα αύξησης τελών υπάρχει μόνο μια πρόταση τότε περνά με την απλή πλειοψηφία.

Φωνάζαμε μέρες τώρα πως κάποιοι είναι απροετοίμαστοι,αδιάφοροι και πως νοιάζονται μόνο για την εικόνα και την επικοινωνίας τους με μετεκλογική πικρία, μάλιστα.

Αν στο Δ.Σ με το επίμαχο θέμα υπήρχε και άλλη πρόταση συγκροτημένη,προσγειωμένη και καλά δουλεμένη από τους άλλους συνδυασμούς τότε θα ίσχυαν άλλα.

Δεν κερδίζονται μάχες με χειροκροτήματα και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Χρειάζεται πολύ δουλειά, σοβαρότητα και ενημέρωση.

Ο alphafm.gr παρουσιάζει απόσπασμα της νομοθεσίας για τον τρόπο ψήφισης τέτοιων θεμάτων αλλά και ολόκληρη την απόφαση για την αύξηση τελικά των δημοτικών φόρων για να καλυφθεί το τεράστιο οικονομικό άνοιγμα του ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ των τελευταίων 4 ετών :

΄΄Σύμφωνα με το άρθρο 185 του Ν. 4555/18 «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», το άρθρο 11 του Ν. 4623/19 καθώς και την Αιτιολογική Εκθεση του Ν. 4623/19, όπου αναφέρεται:

Άρθρα 8 έως 12
Με τις προτεινόμενες διατάξεις ρυθμίζονται θέματα ψήφισης του τεχνικού προγράμματος (άρθρο 8), του επιχειρησιακού προγράμματος (άρθρο 9), του προγράμματος αξιοποίησης της περιουσίας (άρθρο 10), του ορισμού φόρων, τελών και εισφορών (άρθρο 11) και της ψήφισης προϋπολογισμού σε δήμους και περιφέρειες (άρθρο 12).
Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις μπορούν να συντάξουν και να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες συζητούνται και ψηφίζονται παράλληλα με την πρόταση του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη.
Η εναλλακτική πρόταση για να γίνει δεκτή προς συζήτηση, πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση που συντάσσει ο προτείνων, στην οποία αιτιολογείται η διαφορετική αντιμετώπιση του υπό κρίση ζητήματος, και από εισήγηση των αρμοδίων, κατά περίπτωση, υπηρεσιών του δήμου ή της περιφέρειας σχετικά με το εφαρμόσιμο ή μη της πρότασης, σε περίπτωση που τυχόν αυτή εγκριθεί από το οικείο συμβούλιο.
Οι προτάσεις συζητούνται και ψηφίζονται διακριτά κατά την ίδια συνεδρίαση. Έγκριση λαμβάνει η πρόταση που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου.
Αν καμία πρόταση δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του συμβουλίου, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους προτάσεων και θεωρείται εγκεκριμένη η πρόταση που λάβει τις περισσότερες ψήφους επί των παρόντων.
Εάν δεν υποβληθεί εναλλακτική πρόταση, θεωρείται εγκεκριμένη η εισήγηση του Δημάρχου/Περιφερειάρχη. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, τροποποιείται το ισχύον πλαίσιο που εισήχθη με τον ν. 4555/2018 και εξασφαλίζεται αφενός η, σε κάθε περίπτωση, ψήφιση σημαντικών αποφάσεων για λειτουργία των δημοτικών/περιφερειακών υπηρεσιών και αφετέρου, μέσω της δυνατότητας κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων, αναβαθμίζεται τόσο η πολυφωνία, 8 όσο και η δυνατότητα εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για τα συμφέροντα του δήμου ή της περιφέρειας. Για να τηρούνται η αρχή της αναλογικότητας και η αρχή της ισότητας των όπλων, αλλά και να εξασφαλισθεί ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις δεν θα καταστρατηγηθούν στα πλαίσια ενός στείρου αντιπολιτευτικού λόγου, εισάγονται ως δικλείδες ασφαλείας ότι α) η εναλλακτική κατατιθέμενη πρόταση ρυθμίζει πλήρως το προς συζήτηση θέμα (π.χ. κατάθεση εναλλακτικού προϋπολογισμού ως σύνολο και όχι πρόταση για μία ομάδα κωδικών ή ολοκληρωμένο τεχνικό πρόγραμμα και όχι πρόταση για τα έργα μίας δημοτικής ή περιφερειακής ενότητας), β) η κατατιθέμενη εναλλακτική πρόταση συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση που αναλυτικά εκτίθεται και αιτιολογείται η διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος και γ) συνοδεύεται από εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου για την πληρότητα αυτής ως σύνολο και το εφαρμόσιμο αυτής σε περίπτωση που ψηφιστεί, ώστε να αποκλειστεί το φαινόμενο να ψηφιστεί πρόταση που είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί και να τεθεί έτσι σε σοβαρό κίνδυνο η λειτουργία του δήμου ή της περιφέρειας και η παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Οι προτάσεις συντάσσονται από τις προτείνουσες παρατάξεις, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου παρέχουν όποιο σχετικό στοιχείο ήθελε αιτηθεί.

30

Συνεπώς ισχύει η ως άνω 254/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, για την επιβολή τελών, δικαιωμάτων και εισφορών οικονομικού έτους 2020 για το Δήμο Καστοριάς.

Η παρούσα πράξη (απόφαση) έλαβε αύξοντα αριθμό : 308/19 ΄΄


——————————————————————————————————————

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για τα δημοτικά τέλη :

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Δεκέμβριος, 2019, 5:02 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr