Ερώτηση για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία με έδρα την Καστοριά

«Η κ. Κεραμέως θεωρεί ρουσφέτι, με δήλωσή της, την ίδρυση του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Καστοριά. Την ρωτώ να απαντήσει ευθέως αν θεωρεί ότι κάναμε «ρουσφέτι» στην Καστοριά και να πάψει να κρύβεται. Σε κάθε περίπτωση είμαι περήφανη γι’ αυτό το «ρουσφέτι»!  Ήταν υποχρέωση μου. Η ΝΔ και όλοι οι λαλίστατοι τοπικοί της παράγοντες, που όταν κυκλοφόρησε σκόπιμα μια φήμη, κατά τη συζήτηση για τη συγχώνευση ΑΤΕΙ και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ότι θα γίνει μόνο  ένα  τμήμα στην Καστοριά, με δημόσιες δηλώσεις τους μιλούσαν για καταστροφή και ζητούσαν να φέρουμε στην Καστοριά μέχρι και τμήμα Βιοϊατρικής! Όταν έγιναν 5 τμήματα και επιπλέον 2 διετή τμήματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σιώπησαν. Τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ τα κλείνει ένα – ένα, έχουν πάθει αφωνία. Εγώ δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου. Αν θεωρούν «ρουσφέτι» την ίδρυση των σχολών στην Καστοριά, το αποδέχομαι και τους προσκαλώ να κάνουν και αυτοί ανάλογα «ρουσφέτια» για τον τόπο μας και όχι μόνο για τους κουμπάρους και τους κολλητούς τους».

 

 

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου  2019

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 

Θέμα: «Αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία με έδρα την Καστοριά»

Μετά την κατάργηση της Νομικής Σχολής της Πάτρας, την αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ., η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Κεραμέως ανακοίνωσαν, στις 7 Νοεμβρίου 2019, την αναστολή της λειτουργίας και την συνολική επανεξέταση της αναγκαιότητας ίδρυσης 37 νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων που ίδρυσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σύμφωνα με απάντηση της κ. Κεραμέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 14 Νοεμβρίου 2019 σε ανάρτηση του κ. Τσίπρα, μετά από την επίσκεψη του στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, η αναστολή της λειτουργίας των νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων οφείλεται στο ότι δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, ο απαιτούμενος σχεδιασμός και είχαν «ρουσφετολογικό χαρακτήρα».

Ανάμεσα στα Τμήματα των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται, είναι και το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, που θα λειτουργούσε το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 με έδρα την Καστοριά.

 

 Ερωτάται η κ. Υπουργός:

 1. Θεωρεί ότι είναι “ρουσφέτι” η ίδρυση του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών που θα λειτουργούσε το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στην Καστοριά;
 2. Μπορεί να μας απαντήσει η κα. Υπουργός αν τελικά θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα με έδρα την Καστοριά και πότε;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Δεκέμβριος, 2019, 10:16 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr