Αγωνιστική Αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους του ΟΤΕ

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον όμιλο Ο.Τ.Ε βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την 21η Δεκέμβρη, διεκδικώντας :

-Τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας για όλες τις εταιρείες του ομίλου 

-Διασφάλιση των θέσεων εργασίας 

-Αξιοπρεπείς αυξήσεις 

-Εξίσωση των διαφορετικών κατηγοριών εργαζομένων 

Τα παραπάνω διεκδικούνται σε ένα οικονομικό περιβάλλον υπέρκερδοφοριας του Ο.Τ.Ε,όπου τα τελευταία χρόνια ενώ μειώνεται ο αριθμός των εργαζόμενων έχει αυξηθεί κατακόρυφα η παραγωγικότητα τους μέσω της εντατικοποίησης εργασίας που προκαλεί συνεχώς εργατικά ατυχήματα.

Η διοίκηση της εταιρείας και ο διευθύνων σύμβουλος των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο αρνείται τα αυτονόητα αιτήματα τους από τη μια κι από την άλλη μοιράζει μερίσματα στους μετόχους τα οποία είναι πολλαπλάσια της μισθολογικής δαπάνης.

Η άρνηση της διοίκησης εντάσσεται στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική της περαιτέρω κερδοφορίας εις βάρος των εργαζομένων μέσα από τη διάλυση κάθε πλέγματος συλλογικής διαπραγμάτευσης και δράσης τους.

Όλα αυτά περιγράφουν ξεκάθαρα ποιος υπήρξε ο σκοπός της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας και τα αποτελέσματα του για τους πολίτες-καθώς «απολαμβάνουμε» από τις πιο ακριβές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ε.Ε, με σημαντικές καθυστερήσεις εξαιτίας του ελλιπούς προσωπικού και της πολυδιάσπασης του έργου-αλλά και στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Η «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δ. Μακεδονία» στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Ο.Τ.Ε, καλεί τον Λαό της Δ. Μακεδονίας να σταθεί στο πλευρό τους και να βάλει τέλος στα σχέδια ιδιωτικοποίησης οποιαδήποτε από τις λίγες εναπομείνασες εταιρείες δημοσίων συμφερόντων.

Κοζάνη 10/1/2019 το γραφείο τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Ιανουάριος, 2020, 8:38 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αγωνιστική Αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους του ΟΤΕ”

 1. » Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις » ………..

  Με 15 χρόνια υπηρεσία βγαίνατε σε κανονικότατη σύνταξη και βαρβάτο εφάπαξ…… να είστε καλά όλοι σας .

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr