Οι έντονοι ρυθμοί ζωής δημιουργούν στρες και άγχος. Ακόμη και αν όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά, οι ανησυχίες δεν σταματούν και το χρόνιο στρες επιβαρύνει σημαντικά την υγεία σας και φυσικά, αν όχι στο κοντινό μέλλον, η επιβάρυνση της υγείας φτάνει σε τέτοιο σημείο που δημιουργούνται περαιτέρω προβλήματα των οποίο το κόστος είτε για περίθαλψη, είτε για φαρμακευτική αγωγή είναι αρκετά μεγάλο.

Ο καλύτερος τρόπος για προστατέψετε στον οργανισμό σας και γενικά στην υγεία σας είναι το μασάζ, το οποίο από τα πανάρχαια χρόνια λειτουργεί ευεργετικά τόσο στον οργανισμό όσο και στην υγεία γενικότερα.
Τα είδη μασάζ που συναντάμε σήμερα είναι αρκετά, ωστόσο του σουηδικό αποτελεί από πολύ παλιά ένα από τα πιο χαλαρωτικά είδη. Σαφώς και τα υπόλοιπα είδη προσφέρουν μεγάλη χαλάρωση, όμως κάποια είδη είναι θεραπευτικά και στοχεύουν στην αντιμετώπιση πόνων από χρόνιες παθήσεις ή από την έντονη άσκηση, συνεπώς οι μαλάξεις που γίνονται δεν δημιουργούν πάντα αυτό το αίσθημα ευφορίας.

 

Ένα σουηδικό μασάζ περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ένα κρεβάτι για μασάζ όπου θα βρίσκεστε μπρούμυτα ξαπλωμένος
  • Απαλή μουσική με χαλαρωτικό ρυθμό
  • Δεν υπάρχει η αίσθηση της δυσφορίας
  • Θα πρέπει να είστε σε θέση να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο και να μην γεμίζετε το μυαλό σας με σκέψεις εκείνη την στιγμή

Το περιβάλλον και οι συνθήκες παίζουν πολύ βασικό ρόλο στο να βοηθήσουν τόσο εσάς να είστε σε μια ήρεμη κατάσταση όσο και το θεραπευτή ο οποίος πρέπει να είναι συγκεντρωμένος για να εστιάσει στα σωστά σημεία. Ήπια, χαλαρή μουσική σε συνδυασμό με ελαφριά αρωματοθεραπέια είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός. Θα πρέπει να αποφεύγονται τα δυνατά αρώματα ή τα έλαια με έντονο άρωμα διότι αποσπούν την συγκέντρωση και δημιουργούν μια άσχημη αίσθηση. Επίσης ένα ακόμη εργαλείο του σωστού μασάζ είναι το έλαιο που θα χρησιμοποιήσει ο θεραπευτής κατά την διάρκεια της συνεδρίας προκειμένου να γλιστρούν τα χέρια χωρίς να είναι επίπονο για το δέρμα. Τέλος όσον αφορά τον φωτισμό καλό θα είναι να μην υπάρχει καθόλου και να αφήνεται η ακοή υπό τους χαλαρωτικούς τόνους της μουσικής, ωστόσο ο θεραπευτής πρέπει να έχει οπτική επαφή για να κάνει σωστά την δουλειά του. Λίγα κεριά μπορούν να δημιουργήσουν μια πολύ χαλαρωτική ατμόσφαιρα και ταυτόχρονα να υπάρχει επαρκής φωτισμός για να εργαστεί ο θεραπευτής.

Ποιος είναι όμως ο κατάλληλος θεραπευτής για το σουηδικό μασάζ;

Σαφώς στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι αποκτούν γνώση και εμπειρία σε πολλά διαφορετικά ειδή μασάζ, ωστόσο το σουηδικό μασάζ απαιτεί κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία. Χρειάζεται ένα άνθρωπος ήρεμος που η εμφάνιση του να σε προδιαθέτει πως θα σε κάνει να χαλαρώσεις. Οι κινήσεις του πρέπει να είναι απαλές και όχι βεβιασμένες και νευρικές. Να επικοινωνεί με ήρεμους τόνους φωνής και μόνο για τα απαραίτητα. Αν οποιαδήποτε στιγμή της συνεδρίας νιώσετε ότι κουβεντιάζετε περισσότερο από τα βασικά τότε δεν πρόκειται να χαλαρώσετε και θα έχετε χάσει τον χρόνο σας και τα χρήματα σας.

Τέλος όσον αφορά το κόστος πλέον μπορείτε να βρείτε σε πολύ λογικές τιμές τόσο τις μονωμένες συνεδρίες μασάζ αλλά κυρίως αν κλείσετε κάποιο πακέτο το κόστος μακροπρόθεσμα θα σας βγει σαφώς οικονομικότερο ανά συνεδρία.