Μνήμη Ολοκαυτώματος

                                      γράφει ο Νίκος Δόικος

Η μνήμη της θηριωδίας του Ολοκαυτώματος μας αφορά όλους. Δεν πρέπει όμως να περιορίζεται σε ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις ούτε σε ρητορικές περί του γεγονότος εξάρσεις.

Στα «ΧΡΟΝΙΚΑ» του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος σημειώνεται εύστοχα πως … «Παρά την απόλυτη καταστροφή , ο κόσμος δεν διδάχθηκε ότι ο Αντισημιτισμός μπορεί να ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, δεν σταματάει όμως στους Εβραίους. Απειλεί την ίδια τη ζωή και την υπόσταση κάθε ανθρώπου και επιχειρεί να επιβάλει την απανθρωπιά, παραβιάζοντας κάθε αξία ανθρωπισμού».

Πράγματι η θηριωδία του Ναζισμού μαζί με τα 6.000.000 των Εβραίων αφάνισε και εκατομμύρια άλλων θυμάτων του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Πέραν λοιπόν των εκδηλώσεων και της συλλυπητήριας ρητορικής ας αντιληφθούμε ότι προέχει η διαρκής εγρήγορση των πολιτών του κόσμου απέναντι σε οποιαδήποτε συστήματα, αντιλήψεις, καθεστώτα, πολιτικές ή ιδεολογικές συλλογικότητες προσπαθούν να αναβιώσουν τις ναζιστικές δοξασίες και μεθόδους, εν τέλει απέναντι σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού που συνιστά τον προθάλαμο της γενικευμένης βαρβαρότητας.

Το «ποτέ ξανά» να μεταρσιωθεί σε διαρκές συλλογικό πανανθρώπινο χρέος .

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Ιανουάριος, 2020, 10:28 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr