Τα μακριά μαλλιά ήταν ανέκαθεν σύμβολο της θηλυκότητας. Δεν πιστεύω πως υπάρχουν γυναίκες που δεν θα μπορούσαν να έχουν μακριά μαλλιά, ωστόσο πολλές αναφέρουν πόσο δύσκολο είναι να τα μακρύνουν. Τα μαλλιά μας είναι πλήρη όργανα άριστα συγκροτημένα, τα οποία αποτελούνται από κερατίνη, μια πρωτεΐνη που δημιουργείται μέσα από μια πολύπλοκη διαδικασία. Συνεπώς οι συνεχόμενες εφαρμογές  τεχνικών  καταστρέφουν σημαντικά την υπάρχουσα κερατίνη με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αδυνατίζουν, να γίνονται θαμπά και συνήθως να παρουσιάζουν ψαλίδα. Έτσι αναγκαζόμαστε συνεχώς να τα κόβουμε προκειμένου να διώξουμε το μήκος που είναι ευπαθές και να διατηρήσουμε έτσι την καλή τους υγεία.

Τα μαλλιά μας για να μακρύνουν και να είναι υγιή χρειάζονται πολύ φροντίδα. Μέρος της φροντίδας αυτής είναι να εφαρμόζετε τεχνικές που σας επιτρέπουν να απέχετε για ένα διάστημα από την χρήση βαφών όπως για παράδειγμα οι ανταύγειες που δεν χρειάζεται ανανέωση κάθε μήνα. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να απέχετε εντελώς από κάθε είδους βαφή προκειμένου τα μαλλιά να έχουν το χρόνο να δημιουργήσουν την πρωτεΐνη που αναφέραμε και νωρίτερα. Είναι πολύ σημαντικό μέσα σε αυτό το διάστημα να κάνετε θεραπείες επανόρθωσης και κρίνεται σκόπιμο να πραγματοποιούνται από επαγγελματίες. Στο U-HAIR POINTτο κομμωτήρια στο Γαλάτσι οι πλήρως καταρτισμένοι επαγγελματίες θα εξετάσουν την ποιότητα της τρίχας σας και θα σας προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία.
Φυσικά η συμπληρωματική φροντίδα στο σπίτι είναι απαραίτητη, η οποία μπορεί να επιτευχτεί με την καθημερινή χρήση ενός λαδιού, ενός σαμπουάν επανόρθωσης ή ακόμη και συνδυαστικά με μια μάσκα θρέψης.

Φυσικά δεν σημαίνει πως με το να καταφέρετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας φτάσατε και στον στόχο σας. Τα μακριά μαλλιά χρειάζονται ακόμη περισσότερη φροντίδα γιατί οι άκρες τους είναι εκ φύσεως πιο ξηρές και αφυδατωμένες και ως αποτέλεσμα έχει να εμφανίζουν πιο συχνά ψαλίδα. Χρειάζεται επιπλέον φροντίδα και χρήση προϊόντων ενυδάτωσης. Επίσης κρίνεται απαραίτητο να χρησιμοποιείτε πριν την εφαρμογή εργαλείων με υψηλή θερμότητα όπως πρέσα ή πιστολάκι, προϊόν που προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλος, αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε την διαδικασία να μακρύνετε τα μαλλιά σας αυτό πρέπει να γίνει σιγά σιγά ώστε να μακρύνουν με υγιή τρόπο και να μπορείτε πιο εύκολα να τα διατηρήσετε έτσι. Συνεπώς θα πρέπει να επισκέπτεστε το κομμωτήριο για κούρεμα κάθε δυο μήνες και να κόβετε το μισό του μήκους που μάκρυνε στους δυο αυτούς μήνες.
Πρέπει να μείνετε πιστοί στην διαδικασία αν θέλετε τα αποτελέσματα να είναι ορατά και να αποκτήσετε το μήκος που πάντα ονειρευόσασταν.