Ανά τα χρόνια έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανθρώπων να κάνουν ένα τατουάζ. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποφασίσει να κάνει ένα τατουάζ είναι απολύτως ενήμερος  και έχει αποδεχτεί τα γεγονός ότι θα είναι στο δέρμα του για το υπόλοιπο της ζωής του. Η χρήση διαδικασιών για την αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ ήταν άγνωστη την παλιά εποχή. Συνεπώς ένα τατουάζ ήταν μια πολύ σημαντική απόφαση και από την στιγμή που κάποιος την έπαιρνε δεν υπήρχε επιστροφή, το τατουάζ ήταν κάτι  με το όποιο έπρεπε να ζήσουν.

Στην σημερινή εποχή, όμως οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να αφαιρέσουν τα τατουάζ τους συνεπώς  η απόφαση να κάνουν γίνεται με πιο επιπόλαιο τρόπο και πολλές φορές το μετανιώνουν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που οι θεράποντες ιατροί προτείνουν για την αφαίρεσης  ενός τατουάζ, με τον πιο γνωστό να είναι το λέιζερ.
Παρ’ όλα αυτά όμως γιατί οι άνθρωποι υποβάλλουν τον εαυτό τους σε μια τέτοια διαδικασία να απαλλαγούν από τα τατουάζ που οι ίδιοι επέλεξαν να κάνουν;

 

  1. Ένας λόγος μπορεί να είναι η όψη του τατουάζ στο δέρμα. Πολλές φορές το σχέδιο που έχει επιλέξει κάποιος δεν αποτυπώνεται τόσο όμορφα στο δέρμα με αποτέλεσμα να μην είναι όμορφο. Μια άλλη περίπτωση είναι ο καλλιτέχνης να είναι ερασιτέχνης στο επάγγελμα και να μην απέδωσε το σχέδιο με τον σωστό τρόπο. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να αφαιρείτε το τατουάζ άμεσα.

  2. Στα τατουάζ ο καθένας μπορεί να επιλέξει να σχεδιάσει ότι του αρέσει. Κάποια σχέδια είναι κοινά και διαχρονικά, ωστόσο υπάρχουν και οι περιπτώσεις κάποιων σχεδίων που φεύγουν από την μόδα και γίνονται ξεπερασμένα ή δεν ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το τατουάζ με το όνομα του συντρόφου που δεν υπάρχει πια και έμεινε μόνο το σύμβολο της κάποτε αγάπης να κοσμεί ένα σημείο του σώματος ενώ αυτός ο άνθρωπος καταλήγει σε μια νέα σχέση ή ακόμη και γάμο. Συνεπώς σε μια τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητη η αφαίρεση του τατουάζ.

  3. Ένας ακόμη λόγος που κάποιος καταφεύγει στην αφαίρεση τατουάζ είναι το σημείο του σώματος. Τα τατουάζ και τα σημεία τα οποία επιλεγούμε να τα κάνουμε μπορεί μεταγενέστερα με την αλλαγή στην μόδα να έρχονται σε σύγκρουση με το νέο στιλιστικό σας ύφος.
  4. Τα τατουάζ και ιδιαίτερα τα εμφανή, ανέκαθεν ήταν ‘’απειλή’’ για μια μελλοντική δουλειά. Πολλοί εργοδότες διστάζουν στην πρόσληψη ενός ατόμου που έχει τατουάζ διότι θεωρούν πως η επιλογή αυτών των ανθρώπων δεν θα βοηθήσει σε γενική εικόνα της εταιρείας το οποίο θέλουν να προστατεύσουν. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κρατήσουν τα τατουάζ που δεν φαίνονται και να αφαιρέσουν τα εμφανή ώστε να προστατεύσουν μια μελλοντική συνεργασία και επαγγελματική ευκαιρία.


    Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για τους οποίους ο κόσμος θα ήθελε να αφαιρέσει τα τατουάζ τους. Ευτυχώς, λόγω των σύγχρονων τεχνικών αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ, μια απόφαση δεν θα φέρει ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.