Αν νομίζετε πως το αυτοκίνητο σας δεν καταπονείτε από την ελλιπή συντήρηση του γελιέστε. Η καλή λειτουργία του κινητήρα και άλλων μηχανικών μερών οφείλετε κατά κύριο λόγο στην
ευλαβική τήρηση των προγραμματισμένων service που δίνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σας. Εργασίες όπως η αλλαγή λαδιών και φίλτρων, η αλλαγή μπουζί κ.α. μπορεί να σας φαίνονται τυπικές και να λέτε «δεν βαριέσαι, άστο για τον άλλο μήνα», αλλά οι πραγματοποίηση αυτών των εργασιών την στιγμή που πρέπει, θα σας γλιτώσει από μελλοντικές δαπάνες που θα ρίξουν σημαντικά την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σας.
 
Και αυτό σίγουρα που πρέπει να κάνουμε όταν καθόμαστε στο ολοκαίνουργιο κάθισμα του αυτοκινήτου, την στιγμή που μας μιλάει ο πωλητής της αντιπροσωπίας, είναι να ανοίξουμε το
ντουλαπάκι και να πάρουμε στα χέρια μας το βιβλίο σέρβις. Τι περιλαμβάνουν τα σέρβις και σε κάθε πόσα χιλιόμετρα πρέπει να γίνουν;
Είναι η δεδομένη υποχρέωση μας από την στιγμή που θα βάλουμε το κλειδί στη μίζα και θα ξεχυθούμε στην λεωφόρο Μαραθώνος.

Είναι πασίγνωστο, πως για να ισχύει η εγγύηση του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να κάνετε τα service σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα της αντιπροσωπίας. Αρκετά πιο ακριβά από το να κάνετε τα service στο τοπικό συνεργείο. Οι περισσότεροι οδηγοί, μόλις λήξη η εγγύηση του αυτοκινήτου τους, αναζητούν ένα συνεργείο με εμπειρία και καλές τιμές.

Στην τοπική αγορά υπάρχουν εκατοντάδες λύσεις και μάλιστα με αρκετά περισσότερη εξειδίκευση από oτι στην αντιπροσωπία. Ποιόν θα εμπιστευθείτε περισσότερο για να σας αλλάξει τακάκια στα φρένα σας;
Έναν εκπαιδευόμενο υπάλληλο της αντιπροσωπίας ή τον κ. Χρήστο που διατηρεί συνεργείο φρένων στο Γέρακα εδώ και 20 χρόνια;
Η εμπειρία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχημένη συντήρηση του αυτοκινήτου. Άλλωστε, σε ένα τοπικό συνεργείο, θα μιλήσεις κατευθείαν με τον τεχνικό ή τον μάστορα. Θα δεις με τα ίδια σου τα μάτια την δουλειά που κάνει. Ενώ στην αντιπροσωπία, θα σου απαγορέψουν να έχεις οπτική επαφή με τον χώρο επισκευής του αυτοκινήτου σου. Θα κάτσεις στον καναπέ υποδοχής, και δεν θα έχεις τι εργασίες συντελούνται στο αυτοκίνητο σου και από ποιον.

Συνήθως, όταν θέλουμε να βρούμε ένα εξιδεικευμένο συνεργείο ρωτάμε δεξιά και αριστερά όσους έχουν το ίδιο αυτοκίνητο με εμάς. Στον Γέρακα υπάρχουν δεκάδες συνεργεία που εξειδικεύονται σε όλες τις μάρκες Ιαπωνικών, Γερμανικών, Γαλλικών, Ιταλικών αυτοκινήτων όπως Opel, Fiat, Renault, Toyota, Skoda κ.α.  Σε αυτή την περίπτωση η επιλογή σου εξαρτάται από  την υποκειμενική άποψη του ατόμου που ρωτάς.

Ένας άλλος τρόπος πιο ασφαλής είναι να επιλέξεις τον επαγγελματία βάση κριτικών που έχουν  κάνει σε αυτόν άλλοι χρήστες. Όσο πιο πολλές καλές κριτικές διαβάσεις για κάποιον επαγγελματία τόσο πιο πιθανό είναι αυτός ο επαγγελματίας να είναι καλός και στην δουλειά του. Κριτικές μπορείς να βρεις στην σελίδα του στο facebook, στους χάρτες τις Google, αλλά και σε τοπικούς καταλόγους.

Αν αναζητάς συνεργείο αυτοκινήτου στις περιοχές Γέρακα, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Αγία Παρασκευή ή Χαλάνδρι, ένας τοπικός κατάλογος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι το topikos.gr.
Σε αυτό το site θα βρεις συνεργεία αυτοκινήτων εξειδικευμένα  και με πολυετή εμπειρία στην επισκευή και συντήρηση αυτοκίνητων που έχουν ως έδρα τις παραπάνω περιοχές.
Επίσης, μπορείς να διαβάσεις και κριτικές από άλλους χρήστες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την σωστή επιλογή.