Πασχάλης Οικονομίδης ΄΄ βαρέθηκα τις ανακρίβειες, τα ψέματα και τον πολιτικό αμοραλισμό ΄΄ Επιστολή στον alphafm.gr. Tι λέει για Τελιγιορίδου,Καρυπίδη,Κώττα

 

Κύριε Παραρά, θεωρώ χρέος μου να ενημερώσω εσάς και τους αναγνώστες σας για όσα τις τελευταίες μέρες γράφηκαν τόσο από την Βουλευτή κ. Τελιγιορίδου, όσο και από τον λαλίστατο Περιφερειακό σύμβουλο κ. Κώττα, όσον αφορά το βασανισμένο πλέον Φυσικό αέριο.

Και είναι το χρέος κάποιου που διαχρονικά λόγω κυρίως της υπηρεσιακής του θέσης, είναι στην πρώτη γραμμή των τοπικών τεκταινόμενων και άρα έχει την πρόσβαση στην πληροφόρηση.  

 

  1. Το 2013 ήμουν παρόν στην πρώτη συνάντηση εκπροσώπων του ΤΑP με την πολιτική ηγεσία της τότε Περιφερειακής αρχής (Γ. Δακής, Δ. Σαββόπουλος κ.λπ.).

Έγινε η πρώτη ενημέρωση επί χάρτου και στο καθολικό μας αίτημα για τη δυνατότητα χρήσης φυσικού αερίου και στην περιοχή μας, οι του ΤΑPείπαν ότι αυτό ήταν δυνατόν, φτάνει κάποιος να ζητούσε τις ανάλογες ποσότητες από τους Αζέρους, δεδομένου ότι το Αζερμπαϊτζάν πουλάει αέριο, και όχι αυτοί που κατασκευάζουν τον αγωγό.

Άρα από την πρώτη στιγμή ξέραμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αέριο, φτάνει κάποιος να αναλάμβανε το έργο της παροχής.  Αυτά πριν καν αρχίσει η κατασκευή του ΤΑP.

  1. Μετά και από προσωπική μου παρέμβαση στον τότε Περιφερειάρχη Γ. Δακή, συμφωνήσαμε να αναθέσουμε στην ΑΝ.ΚΟ. μία προμελέτη Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας του όλου εγχειρήματος. Δηλαδή της διανομής φυσικού αερίου στο τρίπολο Καστοριά – Άργος – Μανιάκοι, καθώς και στα Γρεβενά, περιοχές δηλαδή που δεν είχαν τηλεθέρμανση.

Επομένως και για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, τότε (το 2013) ξεκίνησε η ως άνω μελέτη για να τη βρει έτοιμη η επόμενη περιφερειακή αρχή Καρυπίδη, έτσι ώστε να την παρουσιάσει ως θετικό στοιχείο στην επίσης τότε Κυβέρνηση Σύριζα, ότι είναι δηλαδή συμφέρουσα για τον όποιον εν δυνάμει πάροχο, η διανομή φυσικού αερίου στις εν λόγω περιοχές. Αυτό βέβαια το απέκρυψε ο κ. Καρυπίδης, εξαγγέλλοντας το έργο ως ατομική του και μόνο παρέμβαση. Δεν είπε δηλαδή ότι η διαδικασία ξεκίνησε από τους προηγούμενούς του (η προμελέτη) και ότι είναι φυσικό σε κάθε φάση του έργου να γίνονται και οι ανάλογες παρεμβάσεις, ακόμη και από διαφορετικές περιφερειακές αρχές.

Το αληθές λοιπόν είναι ότι η πριν της περιόδου Καρυπίδη Περιφερειακή αρχή και όταν ο ΤΑΡ ήταν ακόμη στα χαρτιά, είχε μεριμνήσει για την προοπτική χρήσης του Φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

  1. Τελικά όμως, όπως πρόσφατα αποδείχτηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τόσο ο τότε Περιφερειάρχης, όσο και η τότε Κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργού Σταθάκη ήταν μόνο για εξαγγελίες, show (Μετρό Θεσσαλονίκης) και έπεα πτερόεντα. Το μόνο χειροπιαστό όλο αυτό το διάστημα είναι η ως άνω προμελέτη που ξεκίνησε μάλιστα πριν από αυτούς!

Πρόσφατα λοιπόν, οι αρμόδιοι φορείς ΡΑΕ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΔΔΗΕ που χειρίζονται τα θέματα της ενέργειας, της διανομής και της παροχής Φ.Α. κατέθεσαν, ότι επί της ουσίας δεν υπήρχε τίποτε χειροπιαστό. Ούτε μελέτες εφαρμογής του δικτύου, ούτε μελέτη για τους σταθμούς αποσυμπίεσης, για το σταθμό του Περδίκκα μάλιστα ούτε αναφορά.

Δηλαδή οι προηγούμενοι πολιτικοί, κεντρικοί και τοπικοί, μιλούσαν χωρίς επί της ουσίας να ενεργοποιούν τους αρμόδιους για την αδειοδότηση και κατασκευή του έργου.

Αυτά ακριβώς μας κατέθεσαν οι υπεύθυνοι των ως άνω φορέων. Τώρα το ποιος λέει αλήθεια φάνηκε από την ετοιμότητα που υπάρχει για το έργο. ΤΙΠΟΤΕ. Και ας είχαν την ιδέα κάποιοι Δήμαρχοι, ότι είναι ήδη έτοιμες οι μπουλντόζες. Από τη ΔΕΔΑ!!

Μία δημόσια εταιρεία που δεν έχει κάνει έργο πουθενά. Ούτε ένα μέτρο δικτύου.

  1. Ποτέ δεν ανέφερε ο Κασαπίδης όνομα ιδιωτικής εταιρείας που θα έπαιρνε το έργο. Ήμουν παρόν στα Γρεβενά όταν είπε, και πολύ σωστά, να επανεξετάσουμε το θέμα μιας και τίποτε δεν ξεκίνησε, πρώτον γιατί αμφέβαλε για την ικανότητα της ΔΕΔΑ να κάνει το έργο και δεύτερον γιατί ενδεχομένως θα μπορούσε να υπάρξει και άλλος ενδιαφερόμενος για το έργο χωρίς να χρειαστεί να βάλει 12,5 εκατομ. (απόφαση των προηγούμενων) η Περιφέρεια από το δικό της Πρόγραμμα ή και το Κράτος ακόμη. Μία καθόλα εύλογη ανησυχία.
  2. Άρα η αναφορά της κ. Τελιγιορίδου ότι ο Κασαπίδης ονομάτισε ιδιωτική εταιρία για να πάρει το έργο, όχι μόνο ανακριβής, αλλά και ύποπτη είναι. Τέτοιου είδους υπονοούμενα μόνο στον σημερινό Περιφερειάρχη δεν πιάνουν. Κάπου αλλού, ίσως…
  3. Άμεσα η σημερινή Περιφερειακή αρχή κινητοποιήθηκε (δια του Περιφερειάρχη, δια του εδώ χωρικού Αντιπεριφερειάρχη και της αρμόδιας για την Ενέργεια Αντιπεριφερειάρχη) και έβαλε τα πράγματα σε μια σωστή και σοβαρή βάση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, εγκεκριμένο από όλους τους εμπλεκόμενους, κυβερνητικούς και αρμόδιους φορείς, όπως φάνηκε και από την απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Θωμά στην επερώτηση της κ. Τελιγιορίδου.
  4. Το έργο ξεκινάει το 2021 και το 2023 θα έχουμε τα πρώτα δίκτυα.

Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι άναρθρες κραυγές και προσπάθεια κάλυψης αδυναμιών και ανεπαρκειών. Οι άνθρωποι μπορεί να θέλανε αλλά δεν μπορούσαν γιατί δεν γνώριζαν πώς..!! Και οι μεν Τοπικοί ήρθαν, είδαν και απήλθαν χωρίς να αφήσουν τίποτε ουσιαστικό οι δε Κεντρικοί σάρωσαν με τις παλινωδίες τους..      

 Όταν ήταν αντιπολίτευση ανέβαιναν στα κάγκελα και φώναζαν έξω οι Κινέζοι από τα λιμάνια, έξω οι Αμερικάνοι και οι βάσεις του θανάτου, Gohome Merkel, και άλλα πολλά..

Σαν Κυβέρνηση όμως έστρωναν κόκκινα χαλιά για Κινεζικές επενδύσεις, πάρτε τα όλα και ελάτε έλεγαν στους Αμερικάνους (βάσεις, στρατ. Αεροδρόμια κ.λπ.), welcome Merkel darling και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς… 

Έναν ανεκδιήγητο Βαρουφάκη;.. τα capital controls;… την ετοιμότητα του Λαφαζάνη στο ντου από παντού στο Νομισματοκοπείο για κατάργηση του ευρώ και την επαναφορά της δραχμής;..

Έχουν όμως ένα μεγάλο ατού. Την αριστερή προπαγάνδα (κατάλοιπο του κομμουνισμού) σε όλο της το μεγαλείο. Ψέματα και ανακρίβειες.

Η μόνη πολιτική παράταξη που χάνει τις εκλογές και αντί τον αρχηγό, αλλάζει το κόμμα…

Το μόνο καλό που μπορούν να κάνουν είναι μια εποικοδομητική αντιπολίτευση, βάζοντας πλάτη στις μεταρρυθμίσεις του Μητσοτάκη μπας και δει η χώρα μια άσπρη μέρα..

Και προφανώς να μη καταψηφίζουν τις αποφάσεις που αυτοί είχαν πάρει και έρχονται τώρα στη Βουλή, γιατί θα γίνουμε το θέατρο του παραλόγου..

Κύριε Παραρά, προσπάθησα να τα γράψω όσο πιο απλά γίνεται (για αυτό και σίγουρα πλάτιασα), ώστε να γίνουν κατανοητά σε όλους…

Βέβαια το ύφος είναι κάποιου που βαρέθηκε τις ανακρίβειες, τα ψέματα και τον πολιτικό αμοραλισμό !!!

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Φεβρουάριος, 2020, 9:47 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr