Ένταξη έργου αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Νεστορίου προϋπολογισμού 596.000 € 

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκος υπέγραψε την Απόφαση για την ένταξη στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του έργου «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Νεστορίου»συνολικού προϋπολογισμού 596.347,18 ευρώ και με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νεστορίου Το έργο περιλαμβάνει δύο υποέργα στο Νεστόριο και το Επταχώρι.  

Στο Νεστόριο προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου με σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα (νέο ταρτάν, ολοκληρωμένο σύστημα ποτίσματος, απορροή ομβρίων, βελτίωση περίφραξης και φωτισμού, κερκίδες, καινούργιο γήπεδο 5χ5, περαιτέρω αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου και του περιβάλλοντα χώρου κ.λ.π), με τελικό στόχο, πέρα από την κάλυψη των τοπικών αναγκών,  να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες ομάδες για προετοιμασία

            Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών κοινοποίησαν την Υπουργική Απόφαση στο Δήμο Νεστορίου και ο Υπουργός ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρ. Γκοσλιόπουλο, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Από την πρώτη στιγμή ως νέα δημοτική αρχή θέσαμε ως στόχο την ανατροπή της άκρως αρνητικής εικόνας που εμφάνιζε ο Δήμος στο πεδίο της ένταξης έργων στα διάφορα Προγράμματα και ιδίως στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών (Σεπτέμβριος 2019) σχετικά με το ύψος των κονδυλίων απορρόφησης και τα αντίστοιχα έργα ένταξης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ο Δήμος Νεστορίου ήταν τελευταίος μεταξύ όλων των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019   είχαν ενταχθεί  έργα προϋπολογισμού μόλις 674.500 ευρώ και αυτά αποκλειστικά σε Προσκλήσεις που αφορούσαν οριζόντιες δράσεις για όλους τους Δήμους, χωρίς να απαιτείται  προεργασία και προετοιμασία μελετών.

Η κατάσταση αυτή αλλάζει και πλέον ο Δήμος Νεστορίου βγαίνει μπροστά. Είναι η πρώτη φορά  που προετοιμάστηκε από τον Δήμο μελέτη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, υποβλήθηκε στο ΥΠΕΣ και πήρε έγκριση, ανταγωνιστικά με άλλους δήμους, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με τον προϋπολογισμό των 596.347,00€. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και συγκεκριμένα αποτελέσματα για όλες τις Δημοτικές Ενότητες, συνεχίζουμε δυναμικά.»          

           

Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Φεβρουάριος, 2020, 4:42 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr