Στα σκαριά ενεργειακή κοινότητα μεταξύ Δήμων, Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας 

 

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η πρωτοβουλία της νέας Περιφερειακής Αρχής για τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας μεταξύ των Ο.Τ.Α πρώτου και δεύτερου βαθμού της Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου.

Σκοπός της ενεργειακής κοινότητας είναι να αναπτυχθούν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, παραγωγής ενέργειας, ανάπτυξης και μεταφοράς τεχνογνωσίας και διαχείρισης της ενέργειας με τον αποδοτικότερο τρόπο για τους ΟΤΑ και τους πολίτες τόνισε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. Παράλληλα μέσα από τις οικονομίες κλίμακας που θα δημιουργηθούν στους προαναφερόμενους τομείς τα οφέλη για τους Δυτικομακεδόνες θα πολλαπλασιαστούν, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και τη δημιουργία εισοδήματος.

Στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση που έγινε για το σκοπό αυτό μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έγινε παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων για τη δημιουργία μιας ενεργειακής κοινότητας που θα επιτρέπει και θα διαχειρίζεται με το βέλτιστο τρόπο τις ενεργειακές ανάγκες των μελών της.

Η συνεργασία για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας, αποτελεί την πρώτη κοινή δράση μετά την υπογραφή προ ημερών στην Κοζάνη, του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το όφελος που μπορεί να προκύψει από την ενεργειακή κοινότητα δεν περιορίζεται μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά και στον κοινωνικό και τον περιβαλλοντικό με πολλές προεκτάσεις  και σε πολλά επίπεδα τονίστηκε στην παρουσίαση από τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι Άργους Ορεστικού, Βελβεντού, Βοΐου, Γρεβενών, Δεσκάτης, Κοζάνης, Νεστορίου, Πρεσπών, Σερβίων που παρευρέθησαν και εκπρόσωποι δημοτικών αρχών Εορδαίας και Φλώρινας κατέθεσαν τις απόψεις και τα ερωτήματά τους ενώ όλοι εξέφρασαν θετική άποψη για το κοινό εγχείρημα.

Στο επόμενο διάστημα τόσο στους Δήμους όσο και στην Περιφέρεια θα εισαχθεί προς συζήτηση και οριστικής απόφασης στα αντίστοιχα Συμβούλια για την επόμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην ενεργειακή κοινότητα και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην ίδρυσή της.

  

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάρτιος, 2020, 11:01 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr