Προτάσεις Ολυμπίας Τελιγιορίδου στη σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια για τον κορονοιό.

 

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στην αντιπεριφέρεια Καστοριάς συζητήθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης στην ΠΕ Καστοριάς για την αντιμετώπιση του covid19.

Συμμετείχαν οι Βουλευτές της ΠΕ Καστοριάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, οι Αντιπεριφερειάρχες Καστοριάς και του τομέα Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμαρχοι της ΠΕ Καστοριάς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς.

Η σύσκεψη ήταν σε καλό κλίμα.

Από την πλευρά μου κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των προβλημάτων που έχουν προκύψει στο δημόσιο σύστημα υγείας στην περιοχή μας από τα αυξημένα κρούσματα.

1ον. Να υπάρξει δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για αποτελεσματική και άμεση κατανομή των προβλεπόμενων διορισμών των 2000 ατόμων και στο νοσοκομείο Καστοριάς, με αναγκαίες ειδικότητες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

2ον. Η αύξηση των κονδυλίων προς το νοσοκομείο Καστοριάς από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

3ον. Η μεταφορά ιατρικού προσωπικού αναγκαίων ειδικοτήτων για τον covid19 από άλλα νοσοκομεία που λειτουργούν σε περιοχές που δεν παρουσιάζουν  πρόβλημα.

Επίσης τόνισα την υποχρέωση της πολιτείας να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, νοσοκομείο αναφοράς, ώστε να υπηρετήσει αποτελεσματικά τον ρόλο του.

Η Καστοριά είναι μία από τις ΠΕ της χώρας με διακριβωμένα κρούσματα που μπορεί δυνητικά να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Απαιτείται από όλους υπευθυνότητα για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας ακολουθώντας τις οδηγίες και τους κανόνες που έχουν προταθεί από την αρμόδια επιτροπή επιστημόνων.

Με αίσθημα ευθύνης, με ψυχραιμία και αλληλεγγύη μπορούμε να βγούμε νικητές από αυτήν την περιπέτεια.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Μάρτιος, 2020, 12:20 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr