Οι εργαζόμενοι στη Βουλή απαντούν

12:12 – Με τρισέλιδη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής εξέφρασε χθες τη δυσφορία του, καθώς, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, τα μέλη του έχουν γίνει «κατασκευασμένος στόχος», με αφορμή τα μισθολογικά ή και άλλα προνόμια που τους επιφύλαξε για πολλές δεκαετίες το πολιτικό σύστημα στο

Κοινοβούλιο.

«Αρνούμαστε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, απαξιωμένοι και εξευτελισμένοι εργαζόμενοι», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Και προστίθεται ότι υφίστανται «με οδυνηρό τρόπο» την ανατροπή που έχει προκαλέσει σε όλους τους εργαζομένους η κρίση. «Και οι δικές μας αποδοχές έχουν φθάσει να περικοπούν ή να μειωθούν σε ποσοστό μέχρι 30% και σχεδόν κανένας δεν δίνει σημασία σε αυτό», λένε, υπογραμμίζοντας ότι οι ρυθμοί εργασίας είναι εξαντλητικοί. Υπεραμύνονται δε της ορθότητας του μπόνους που λάμβαναν μέχρι πρότινος, υποστηρίζοντας ότι τους δίνεται «λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας και λειτουργίας της Βουλής».

Μεταξύ όσων, πάντως, δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι κι εκείνο που συζητείται και από τους ίδιους στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν μεταξύ τους πρόσωπα που πληρώνονται ως υπάλληλοι της Βουλής, αλλά ούτε καν εμφανίζονται στο Κοινοβούλιο «για να δούμε πώς είναι, έστω εμφανισιακά» – όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν. Αρνούνται, ωστόσο, να πουν πόσοι εκ των 1.340 που βρίσκονται σήμερα στο μισθολόγιο της Βουλής είναι οι «αφανείς προνομιούχοι». «Δεν θα φορέσουμε κουκούλες να καταδώσουμε. Οσοι θέλετε ψάξτε να τους βρείτε», ακούστηκαν να λένε. Μεταξύ άλλων, δεν έχουν πει τίποτε δημοσίως για τα διαιωνιζόμενα, ενίοτε δε και διογκούμενα προβλήματα που φαίνεται ν’ αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εστίασης της Βουλής: η εκμετάλλευση των συγκεκριμένων χώρων παραχωρείται κατά περιόδους από το Ταμείο Αλληλεγγύης που έχουν οι υπάλληλοι της Βουλής (ΤΑΥΒ) σε ιδιώτη, έναντι σχετικού τιμήματος φυσικά – και κατ’ επέκταση έχουν τελικά και την ευθύνη για την προστασία των δικαιωμάτων των εκεί εργαζομένων. Στον αντίποδα, στην ανακοίνωσή τους, επιχειρώντας να καταδείξουν μία ακόμα «πηγή απώλειας εισοδήματος», αναφέρουν ότι «το καφενείο και το εστιατόριο του Κοινοβουλίου δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν»!

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Μάιος, 2010, 12:14 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr