Κορονοϊός: Ελπίδες γεννά πειραματικό εμβόλιο που δοκιμάζεται στις ΗΠΑ

COVID-19 εμβόλιο: Βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αλλά γεννά ελπίδες μέσω των πρώτων επιτυχημένων του δοκιμών σε ζώα.

Στο Πανεπιστήμιο του Πιτσμπουργκ επεξεργάζονται ένα εμβόλιο που παράγει αντισώματα ειδικά για τον SARS-CoV-2 σε ποσότητες φαινομενικά επαρκείς για την εξουδετέρωση του ιού.

Ειδικότερα, όταν δοκιμάστηκε σε ποντίκι του παρείχε τα ακριβή αντισώματα για το νέο κορονοϊό που προκαλεί τον COVID-19. Οι επιστήμονες έχουν ήδη δουλέψει στην παραγωγή ενός εμβολίου για τον SARS-CoV το 2003 και τον MERS-CoV το 2014.

Πρόκειται για 2 ιούς ου προέρχονται από την ίδια οικογένεια που προκαλεί τον COVID-19. Αυτό τους βοήθησε να αναπτύξουν γρήγορα υποψήφια εμβόλια.

Στην προηγούμενη αναζήτηση τους, οι επιστήμονες είχαν μάθει ότι μία συγκεκριμένη πρωτεΐνη είναι σημαντική για την απόκτηση ανοσίας απέναντι στον ιό.

Όταν το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε ποντίκι, παρήγαγε τεράστια ποσότητα αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 μέσα σε 2 εβδομάδες.

Αν και δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμα δεδομένα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το ποντίκι που είχε λάβει το εμβόλιο για τον MERS-CoV παρήγαγε αρκετά αντισώματα για την καταπολέμηση του ιού για τουλάχιστον ένα χρόνο. Το εμβόλιο για τον COVID19 ακολουθεί παρόμοιο μοτίβο σύμφωνα με τους ερευνητές.

Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση μίας αίτησης, που θα εξεταστεί και αναλόγως θα πάρει ή όχι την έγκριση για την εκκίνηση των δοκιμών σε ανθρώπους. Οι ερευνητές της ομάδας αισιοδοξούν ότι αυτό θα έχει συμβεί μέσα σε λίγους μήνες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

 
 
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Απρίλιος, 2020, 8:54 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr