ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. – Κυριακή, 12 Απριλίου 2020

Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε 19.

 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Κυριακή, 12 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨

 Το Νοσοκομείο έκανε έξι (6) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ο ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε (5) τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό εν αναμονή αποτελεσμάτων. Συνολικά νοσηλεύονται δεκαέξι (16) ασθενείς, εκ των οποίων οι οχτώ (8) είναι θετικοί και άλλοι οχτώ (8) με συμπτώματα COVID-19, σε αναμονή αποτελεσμάτων. Επίσης παραμένουν σε  κατ΄ οίκον περιορισμό και πέντε (5) ασθενείς των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα επιβεβαιώθηκαν θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δύο (2) θετικά και τρία (3) αρνητικά αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε πέντε (5) νέες δειγματοληψίες, τα δείγματα των οποίων εστάλησαν για διερεύνηση και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν ένα (1) θετικό, δύο (2) αρνητικά, ενώ αναμένονται αποτελέσματα από άλλα οχτώ (8).

Νοσηλεύονται δεκαέξι (16) ασθενείς σε απλές κλίνες και δύο (2) σε ΜΕΘ.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο έκανε δώδεκα (12) νέες δειγματοληψίες. Συνολικά νοσηλεύονται δεκατέσσερις (14) ασθενείς, εκ των οποίων οι τρείς (3) είναι νέα εισιτήρια, οι εννέα (9), οι δύο (2) αρνητικοί και τρεις (3) με συμπτώματα COVID-19σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν σαράντα (40) αποτελέσματα, εκ των οποίων τα τριάντα εννέα (39) είναι αρνητικά και το ένα (1) θετικό.

Τέσσερις (4) ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨

 Δεν υπήρξαν μεταβολές από τη χθεσινή ημέρα. Ένα (1) επιβεβαιωμένο θετικό περιστατικό νοσηλεύεται για πέμπτη ημέρα με σταθερή – βελτιωμένη εικόνα και αναμένονται αποτελέσματα από δύο (2) ύποπτα εκ των οποίων το ένα (1) λόγω ελαφριάς συμπτωματολογίας έχει τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δύο (2) αρνητικά αποτελέσματα στον κορωνοϊό και παραμένει ένα (1) περιστατικό σε αναμονή αποτελέσματος, το οποίο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***

Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 894 δείγματα, από τα οποία τα 168 βρέθηκαν θετικά και 598 αρνητικά.

 

Απεβίωσε μία γυναίκα ηλικίας 60 ετών που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και είχε διακομισθεί από το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε 19.

 

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Απρίλιος, 2020, 8:19 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr