Επανίδρυση του Mεταπτυχιακού Προγράμματος «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου»

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει την επανίδρυση του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου» (Petroleum oil and gas management and transportation − M.Sc. MOGMAT), του μοναδικού στην Ελλάδα Διεθνούς Διιδρυματικού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan State University of Economics).

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος διαδραματίζει η πρωτοβουλία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), το οποίο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη επιδοτεί το 50% των διδάκτρων για τους φοιτητές που θα επιλέξουν το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών. Η συγκεκριμένη επένδυση υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΡ και του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Με την πρωτοβουλία αυτή, ο TAP επενδύει στους νέους και τις νέες, στηρίζει την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση, και καθιστά προσβάσιμη σε περισσότερους σπουδαστές τη φοίτηση σε συγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράμματα στον κομβικό τομέα της ενέργειας.

Το ελληνο-αζέρικο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα προκηρυχθεί τον Μάιο του 2020 και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι φοιτητές εξειδικεύονται στους τομείς της οικονομίας, καθώς και των επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επίσης, αποκτούν δεξιότητες στη διοίκηση και διαχείριση εθνικών αλλά και διεθνικών πετρελαϊκών επιχειρήσεων, με γνώμονα την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα στο ευρωπαϊκό και διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Η επιτυχία του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος επιβεβαιώνεται από την άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας των αποφοίτων του κατά την περίοδο της πρότερης λειτουργίας του (2015-2019). Αρκετοί φοιτητές του προγράμματος, ακόμη και πριν την αποφοίτησή τους, ξεκίνησαν να εργάζονται ως στελέχη σε σημαντικές ελληνικές εταιρείες υδρογονανθράκων.

Η επιτυχής διεθνής ακαδημαϊκή συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan State University of Economics) θα συνεχιστεί για τα επόμενα 5 χρόνια – όχι μόνο στην υλοποίηση του M.Sc. MOGMAT, αλλά και σε άλλες ακαδημαϊκές συνεργασίες.


Την προκήρυξη, τις αιτήσεις προεγγραφής και  πληροφορίες για το επανιδρυθέν μεταπτυχιακό πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του  M.Sc. MOGMAT: https://mogmat.uowm.gr/

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Απρίλιος, 2020, 2:40 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr