Επιστολή του Δημάρχου Άργους Ορεστικού προς τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ για το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στη Δ.Ε. Ίωνος Δραγούμη από την πρόσφατη μετακίνηση του αγροτικού γιατρού στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Δ.Τ -Με πρόσφατη απόφασή σας μετακινήσατε τον αγροτικό γιατρό της Δ.Ε. Ίωνος Δραγούμη στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Με την απόφασή σας αυτή έχετε επιφέρει σοβαρότατο πρόβλημα στις πέντε (5) μεγαλύτερες Κοινότητες του Δήμου μας, καθώς 3.000 περίπου κάτοικοι τυχαίνουν ανεπαρκούς ιατρικής φροντίδας, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι άτομα μεγάλης ηλικίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και κάνουν χρόνια χρήση φαρμάκων.

Παράλληλα, οι άνθρωποι αυτοί μένουν χωρίς δυνατότητα συνταγογράφησης, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε ηλικιωμένοι 70, 80 και 90 χρονών είναι αδύνατο να κάνουν χρήση του νέου συστήματος άυλης συνταγογράφησης. Ως εκ τούτου όσοι μπορούν, αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλες δομές υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας  Άργους Ορεστικού, σε μια περίοδο υψηλής επικινδυνότητας, λόγω της εξάπλωσης του Covid 19, διανύοντας μάλιστα μεγάλες αποστάσεις με ανύπαρκτη συγκοινωνία, δεδομένων των συνθηκών.

Σε μια περίοδο που καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες, είναι αδιανόητο να τις ωθούμε ταυτόχρονα σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, η οποία πολύ εύκολα μπορεί να καταστεί απειλητική.

Παρακαλούμε λοιπόν όπως μεριμνήσετε για την παρουσία του συγκεκριμένου αγροτικού γιατρού έστω τρεις (3) φορές την εβδομάδα, στη συγκεκριμένη Δ.Ε., καθώς ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με τους κατοίκους της εδώ και χρόνια. Ίσως με αυτόν τρόπο επιλυθεί, εν μέρει, το πρόβλημα που δημιουργήσατε, πριν να είναι αργά.  

                                    Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Απρίλιος, 2020, 2:56 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr