Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την εργατική Πρωτομαγιά

Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με την πανδημία του κορωνοϊού η οποία αναδεικνύει πόσο ευάλωτη είναι η αξία της εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, από πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και της κοινωνικής απαξίωσης.

Η υγειονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, όπως για παράδειγμα επιχειρεί η κυβέρνηση με την εκ περιτροπής εργασίας που θα αμείβεται με το 50% του μισθού ή με και τον προσδιορισμό της μηνιαίας επιδότησης για την αναστολή της εργασίας στα 533 ευρώ.

Η κυβέρνηση αρκείται σε ψεύτικα χειροκροτήματα για τους γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στην καθαριότητα, εργαζόμενους στα super market, στις υπηρεσίες delivery, στα περίπτερα, στα μέσα μεταφοράς. Αρκείται σε διαπιστώσεις για εργαζόμενους που λόγω της κρίσης χάνουν τη δουλειά τους, για επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν και για ανέργους που δε βρίσκουν καμιά προοπτική για εργασιακή ένταξη.

Απέναντι σε αυτές τις ανάλγητες κοινωνικά επιλογές οφείλουμε να αγωνιστούμε ενωμένοι για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην δουλειά και την αξιοπρεπή διαβίωση. Οφείλουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την ανατροπή της επιλογής της ΝΔ για  την καταστροφική επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την ζωή μας.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Μάιος, 2020, 10:42 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr