Δικαίωση της προσφυγής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους βοσκοτόπους. Να αποδοθούν στους κτηνοτρόφους τα 446 εκ. ευρώ.

 

 

               Δ.Τ – Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η χώρα μας δικαιώθηκε για την παρακράτηση κοινοτικών ενισχύσεων όσον αφορά τους βοσκοτόπους για τα έτη 2009 έως 2012 και επιστρέφονται στη χώρα μας 446 εκ. ευρώ.

 

               Αυτό έγινε μετά από αναιρέσεις που κατέθεσε η ελληνική πλευρά επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το 2017 καταφέραμε, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, να διευρυνθεί ο ορισμός των βοσκοτόπων.

 

               Τα χρήματα που επιστρέφονται από την Ε.Ε. δικαιωματικά ανήκουν στους Έλληνες κτηνοτρόφους και είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης να αποδοθούν σε αυτούς.

 

               Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η επιβεβλημένη απόδοση των εξισωτικών αποζημιώσεων για τα έτη 2013-2014 που είτε αποδόθηκαν σε μικρότερο ποσό είτε δεν αποδόθηκαν καθόλου, λόγω του κινδύνου καταλογισμών που υπήρχε τότε, μέχρι να δοθεί η λύση από την αλλαγή στον ορισμό των βοσκοτόπων.

 

               Η δικαίωση της προσφυγής της χώρας μας και η επιστροφή των χρημάτων, είναι δικαίωση του κτηνοτροφικού κόσμου. Οποιαδήποτε δικαιολογία για στενά χρονικά περιθώρια που δεν επιτρέπουν την απόδοση των χρημάτων στους παραγωγούς είναι προσχηματική, καθώς η ημερομηνία μέχρι 30/6/2020 για την προγραμματική περίοδο δεν ισχύει εφόσον υπάρχει διετής παράταση της τρέχουσας ΚΑΠ.

 

               Η κυβέρνηση ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία οφείλει να επιστρέψει με τη σειρά της τα χρήματα αυτά, στους έλληνες κτηνοτρόφους.

 

 

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάιος, 2020, 10:18 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr