Δύο άτομα ανά διαδρομή στα ταξί-Νέα μέτρα ασφάλειας στα λεωφορεία

Τη δυνατότητα μετακίνησης δύο επιβατών με τα ταξί προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για οικογένεια ή όχι. Η τοποθέτηση plexiglass στα ταξί είναι προαιρετική, ενώ διαχωριστικό θα τοποθετηθεί στη θέση του οδηγού στα αστικά λεωφορεία.

Έως τώρα ήταν σε ισχύ το μέτρο της μεταφοράς ενός επιβάτη, εξαιρούμενης της μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Με την διορθωτική ρύθμιση που ετοιμάζουν τα Υπουργεία Μεταφορών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται η αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών στα ταξί, σε δύο ανά κούρσα.

Επαγγελματίες οδηγοί και πολίτες υποδέχθηκαν με ανακούφιση το νέο μέτρο με το οποίο θα επιτρέπεται και δεύτερος επιβάτης στα ταξί. Άμεσα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το νέο μέτρο.

«Θα υπογραφεί ΚΥΑ αύριο με τα συναρμόδια Υπουργεία, τον αρμόδιο Υφυπουργό Γ. Κεφαλογιάννη και τους Υπουργούς Υγείας και Υπ. Προστασίας Πολίτη έτσι ώστε πολύ σύντομα τις επόμενες ημέρες να μπορεί να μπαίνει και δεύτερος επιβάτης γιατί καταλαβαίνουμε ότι ένα ζευγάρι ή 2 άνθρωποι στο ίδιο σπίτι θέλουν να μετακινηθούν, καταλαβαίνουμε ότι δημιουργεί το πρόβλημα και θα διορθώσουμε το ζήτημα αυτό», σημειώνει ο υπ. Μεταφορών Κ. Καραμανλής.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική.

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας και στα λεωφορεία με την τοποθέτηση πλέξιγκλας μεταξύ οδηγού και επιβατών ως επιπλέον προστασία από την διασπορά σταγονιδίων κατά την ομιλία ή τον βήχα.

Η κυκλοφορία του επιβατικού κοινού στα ΜΜΜ είναι αυξημένη αλλά ελεγχόμενη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάιος, 2020, 5:08 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr