Δ.Νεστορίου – Κ.Δημητριάδης » Τώρα θυμήθηκαν κάποιοι »όψιμοι» τα αρωματικά φυτά του Γράμμου; »

Δ.Τ – Έχοντας στραφεί τις τελευταίες ημέρες τα φώτα της δημοσιότητας στο βουνό του Γράμμου και συγκεκριμένα στα ποικίλα και ιδιαίτερα αρωματικά φυτά που η φύση παράγει, κάποιοι θυμήθηκαν ότι οφείλουμε να δώσουμε βαρύτητα σε αυτό που έως τώρα αγνοούσαν.

Το θέμα με την παράνομη συλλογή, μεταφορά και αξιοποίηση (κυρίως εμπορική) των εν λόγω αρωματικών φυτών από τη γειτονική μας χώρα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τόσο τις αρχές όσο και επιστημονικές ομάδες ερευνητών από τα ελληνικά και διεθνή πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με μία δημοσίευση του γνωστού ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press, το 2016, 24 αλβανικές εταιρίες εξήγαγαν 17.000 τόνους αρωματικών φυτών και βοτάνων εκτιμώμενης συνολικής αξίας 40 εκ. δολαρίων που αντιστοιχεί σε 33 εκ. ευρώ από τα οποία το 30% της συνολικής ποσότητας πωλείται επεξεργασμένο και το υπόλοιπο ακατέργαστο στις αγορές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Αυστραλίας.

Εμείς, το είχαμε αναγάγει σε πρώτο θέμα καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τονίζοντας το ως κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του εθνικού πρωτογενούς τομέα που θα μπορούσε να συνεισφέρει (με κατάλληλα οργανωμένες προσπάθειες) στην οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

Κωνσταντίνος Δημητριάδης

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Μάιος, 2020, 8:33 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr