Όλο το σχέδιο για τουρισμό και εστίαση – Τα μέτρα στήριξης που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Των Σ. Σταυροπιερράκου, Δ. Χριστούλια, Εύα Οικονομάκη

 

Σχέδιο για την εξασφάλιση της βιωσιµότητας του κλάδου της εστίασης, που συµβάλλει πάνω από 3% στο ΑΕΠ, µετά το πολύµηνο lockdownεπεξεργάζεται το οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης, µε στόχο αφενός να µην υπάρξουν λουκέτα, αφετέρου να διασωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Το σχέδιο άµυνας απέναντι στον κίνδυνο για καθίζηση των εσόδων για τους επαγγελµατίες του κλάδου, που θα “κλειδώσει” την ερχόµενη εβδοµάδα, στηρίζεται σε δύο πυλώνες που θα ισχύσουν για περιορισµένο χρονικό διάστηµα: στη µείωση του ΦΠΑ και στην επιδότηση των θέσεων εργασίας κατά 200 ευρώ τον µήνα, καθώς στον κλάδο της εστίασης απασχολούνται περίπου 400.000 εργαζόµενοι. Στην ατζέντα του οικονοµικού επιτελείου κυριαρχεί, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, η µείωση του ΦΠΑ στον καφέ και στα ροφήµατα που σερβίρονται, από το 24% που είναι σήµερα, στο 13% ή ακόµα και στο 6%. Το µέτρο της φοροελάφρυνσης θα ισχύσει από το τέλος Μαΐου έως τον προσεχή Οκτώβριο. Το σενάριο για µείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 6% παραµένει στο τραπέζι, αλλά θα υλοποιηθεί µόνο στην περίπτωση που εξασφαλιστεί ο απαιτούµενος δηµοσιονοµικός χώρος ή το αποφασίσει, µετά από διαβουλεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο µε τους Ευρωπαίους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Το πακέτο μέτρων του τουρισμού

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη του κλάδου. Πρωτόκολλα λειτουργίας των επιχειρήσεων, έρχονται διμερείς συμφωνίες με 7 χώρες, μείωση ΦΠΑ και στήριξη των περίπου 400.000 εργαζομένων του κλάδου. Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Πηγή:  enikos.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Μάιος, 2020, 8:56 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr