«Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση για το αδιέξοδο με την τηλεθέρμανση σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα»

 

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Αναγκαιότητα για πλήρη κάλυψη των συστημάτων τηλεθέρμανσης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα».

Στην ερώτηση, καταγράφεται το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει με ευθύνη της κυβέρνησης το σύστημα της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους κατοίκους και τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές οι οποίοι ανησυχούν τόσο για το μέλλον της τηλεθέρμανσης, όσο και για το υπαρκτό σενάριο της μεγάλης αύξησης της τιμής της.

 

Αρχικά, γίνεται αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Κοζάνης, με ιδιαίτερη έμφαση στο οικονομικό κόστος που προκύπτει για την αγορά πετρελαίου, την ανυπαρξία οποιασδήποτε μέριμνας για τα ζητήματα λειτουργίας των μονάδων του Αγίου Δημητρίου που τροφοδοτούν επί του παρόντος το σύστημα και την έλλειψη ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ 2014-20 σχετικά με τις νέες εγκαταστάσεις τηλεθέρμανσης.

Στη συνέχεια, γίνεται μνεία στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, προβλέπεται πρώτα να κλείσουν οι μονάδες του Αγίου Δημητρίου (2022) και έπειτα να λειτουργήσει το δίκτυο φυσικού αερίου στην περιοχή (2023).

 

Για την Πτολεμαΐδα γίνεται ειδική αναφορά στο κενό τροφοδοσίας της θερμότητας της τηλεθέρμανσης που θα προκύψει το χειμώνα του 2021-22, καθώς  εντός του 2021 εξαντλούνται οι 32.000 ώρες των μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς, ώρες τις οποίες είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η λειτουργία της Πτολεμαΐδας V θα ξεκινήσει το 2022 ενώ η προβλεπόμενη διασύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2022, γεγονός που δημιουργεί κενό στο ενεργειακό μείγμα​ για τη θέρμανση της περιοχής

Η ερώτηση της κ. Βέττα, συμπληρώνει, την προηγούμενη που είχε υποβάλλει  στις 6.4.20 για το ίδιο θέμα, με αφορμή τους έντονους προβληματισμούς του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ. για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, η οποία παραμένει αναπάντητη.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Μάιος, 2020, 4:49 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr