«Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης με τη χρήση εκπαιδευτικών κουπονιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – Από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (ΠΤΑ) Δυτικής Μακεδονίας γνωστοποιείται πρόσκληση ενδιαφέροντος στους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης με την Χρήση «Κουπονιών Κατάρτισης» , για τη δωρεάν απόκτηση ενός πιστοποιητικού γνώσης Η/Υ τύπου ECDL, VELLUM κτλ.

Συγκεκριμένα η πρόσκληση αναφέρει ότι:

Το πρόγραμμα αφορά 100 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, με τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου. Προτεραιότητα θα δοθεί στα άτομα που είναι μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από ένα έτος) σε ποσοστό τουλάχιστον 30% του συνόλου, καθώς και στις γυναίκες, οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα από το φάσμα της ανεργίας στην Περιφέρειά μας, σε ποσοστό τουλάχιστον 40% του συνόλου των καταρτιζόμενων.

 

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Μαρτίου 2011. Η υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2011 βάση του χρονοδιαγράμματος του έργου.

 

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τον φορέα κατάρτισης με μοναδικό κριτήριο την ποιότητα της κατάρτισης και τις επιπλέον υπηρεσίες που θα τους παράσχουν οι φορείς κατάρτισης. Οι υποψήφιοι θα λάβουν ένα κουπόνι κατάρτισης με ονομαστική αξία 200€ όσο και το κόστος της κατάρτισης τους. Το κουπόνι αυτό δεν έχει καμία αξία για τους ίδιους αλλά αποτελεί το συνολικό κόστος της κατάρτισης τους, μαζί με το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης «βασικών δεξιοτήτων στους Η/Υ», σε ένα από τα γνωστά πιστοποιητικά όπως το ECDL, VELLUM κτλ.

 

Κατά την διάρκεια αλλά και μετά το πέρας της κατάρτισης, οι καταρτιζόμενοι καλούνται να αξιολογήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης με την χρήση του «εκπαιδευτικού κουπονιού» και την εμπειρία που αποκόμισαν από την χρήση του. Τα αποτελέσματα θα επεξεργαστούν και θα συγκριθούν με τα αντίστοιχα αποτελέσματα από τους φορείς κατάρτισης οι οποίοι θα συμπληρώσουν ένα αντίστοιχο ερωτηματολόγιο για την «χρήση κουπονιών κατάρτισης».

 

Το πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ» – Πρόγραμμα Λεονάρδο Ντα Βίντσι (Transfer and Adaptation Vouchers – Leonardo Da Vinci Programme) σε συνεργασία με δημοσίους και ιδιωτικούς φορείς από το Τρέντο της Ιταλίας, το Κεντ της Αγγλίας, το Όσλο της Νορβηγίας και το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης από την Ισπανία.

 

Σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι η μεταφορά και υιοθέτηση της πρακτικής των «εκπαιδευτικών κουπονιών» στα προγράμματα Διά βίου μάθησης και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 

Πληροφορίες και δικαιολογητικά που απαιτούνται και την αίτηση συμμετοχής , θα βρείτε στο site του ΠΤΑ Δυτ. Μακεδονίας, http://pta.pdm.gr/pdm/

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Μάρτιος, 2011, 1:52 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr