Ζ.Τζηκαλάγιας » Στέκομαι έμπρακτα δίπλα στους αγρότες ιδιαίτερα τους νέους»

Στέκομαι έμπρακτα δίπλα στους αγρότες ιδιαίτερα τους νέους και όσους ασχολούνται με βιολογικές,πρωτοπόρες η καινοτόμες δράσεις.
Ξεκίνησα από την Ασπροκλησιά όπου ο Βασίλης Φιλιάδης δημιουργεί παράδοση με αρωματικά κυρίως φυτά.Διάφορες ποικιλίες τσαγιού,ρήγανη,λεβάντα και τρουφοφόρα δέντρα.Απογοητέυθηκε από τοπικούς ιθύνοντες αλλά τα κατάφερε.Δεν τον βοήθησαν να φτιάξει διαλογητήριο στον τόπο μας όπως επιθυμούσε,αλλά σε άλλες περιοχές βρήκε ανταπόκριση.Σήμερα δουλεύουν γι’αυτόν παραγωγοί στην Θεσσαλία,το Αγρίνιο μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.

Τα προϊόντα απορροφώνται εύκολα,κυρίως στη Γερμανία.
Στη συνέχεια πήγα στα Κορέστεια.Εκεί ο Σωτήρης Γραίσκος πρωτοπόρησε.Άφησε την ξένη επιχείρηση που εργάσθηκε χρόνια και γύρισε στην πατροπαράδοτη παραγωγή του τόπου του.Μαζί με την οικογένειά του καλλιεργεί τα χωράφια που βγάζουν τα καλύτερα φασόλια της Ελλάδος.

Η παραγωγή απέκτησε όνομα και ιδιαίτερα οι ελέφαντες γίνονται ανάρπαστα δίνοντάς του πολύ καλή τιμή και εισόδημα.
Μετά είχε σειρά το Διαλεκτό όπου οι δίδυμοι αδελφοί Θωμάς και Νίκος Γιαννηκώτσιου επιστήμονες υψηλών προδιαγραφών δημιούργησαν την Helix Land.Με μεθοδικότητα εδώ και 8 χρόνια καλλιεργούν σαλιγγάρια από τα οποία έφτιαξαν 6-7 διαφορετικές συνταγές.Τελευταία επέκτειναν την δράση του στην παραγωγή καλλυντικών περιποίησης.Όλα τα προϊόντα τους πωλούνται εύκολα στην Ελλάδα,Γαλλία,Ιταλία.
Η γη έχει προοπτική.Πρέπει να στρέψουμε σ’αυτήν και να βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερους νέους να σταθούν στον τόπο μας με δουλειά και αξιοπρέπεια.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Μάιος, 2020, 7:07 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr