Πρωτοβουλία Δημάρχων Καστοριάς και Νεστορίου σύστασης ενεργειακής κοινότητας για τη δημιουργία φωτοβολταϊκου πάρκου.Κοινή κατεύθυνση και για την αποτελμάτωση του φράγματος Νεστορίου.

 

Με κύριο θέμα συζήτησης την πρωτοβουλία σύστασης ενεργειακής κοινότητας για τη δημιουργία ενός φωτοβολταϊκου πάρκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των Δημάρχων Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου στο Δημαρχείο Καστοριάς.

Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν στη δημιουργία μίας μεγάλης μονάδας παραγωγής ρεύματος ενός μεγαβάτ, με προοπτική επέκτασης, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των δύο δήμων, το οποίο είναι τεράστιο για όλους τους Δήμους της χώρας.

Αυτή τη στιγμή είναι έτοιμο το καταστατικό, ενώ όλες οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν αναλυτικά στα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων τα οποία θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Οι δύο Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για το φράγμα του Νεστορίου. Συζήτηση, που ξεκίνησε μεταξύ των δύο Δημάρχων αρκετούς μήνες πριν για την ανάληψη πρωτοβουλιών, όμως λόγω των γνωστών έκτακτων καταστάσεων έμεινε δικαιολογημένα πίσω.  

Σήμερα και με αφορμή και την πρόσκληση από την Π.Ε. Καστοριάς για την επικείμενη σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου για το θέμα αυτό, συμφώνησαν να υπάρχει μία κοινή κατεύθυνση “για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε με τον πιο αποδοτικό τρόπο την αποτελμάτωση, επανέναρξη και αποπεράτωση αυτού του έργου στο συντομότερο χρονικό διάστημα”, σημείωσαν στις δηλώσεις τους οι δύο Δήμαρχοι.

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι το φράγμα Νεστορίου αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της περιοχής, θα βοηθήσει σημαντικά τον πρωτογενή τομέα και τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, δίνοντας νέα ώθηση στην καθημαγμένη οικονομία του τόπου.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους οι δύο Δήμαρχοι, Καστοριάς και Νεστορίου, τόνισαν ότι “τέτοιες συναντήσεις είναι χρήσιμες, ουσιαστικές και αποτελεσματικές και ότι σε αυτή τη χρονική περίοδο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής επικρατεί ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα”.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Μάιος, 2020, 8:24 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr