Ξεκινά το έργο της αναβάθμισης του Βιολογικού Σταθμού Νέου Οικισμού Κορεστείων

Παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, υπεγράφη σήμερα από τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Πέτρο Τόσκο, και τον ανάδοχο εργολάβο (Εταιρία Μαρία Χαλκίδη και ΣΙΑ Ο.Ε.) το έργο της Βελτίωσης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Νέου Οικισμού Κορεστείων, προϋπολογισμού 124.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμό του χώρου και των μονάδων της υφιστάμενης εγκατάστασης, αφαίρεση των ακατάλληλων υλικών, βελτιώσεις των μονάδων και προσθήκη νέων, καθώς και τη συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού. Αναμένεται δε να ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα σε 7 μήνες, αν και δέσμευση των κατασκευαστών είναι η παράδοσή του πολύ νωρίτερα από τον συμβατικό χρόνο.

Το έργο έρχεται να απαντήσει στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, ενώ μετά το πέρας των εργασιών ο Βιολογικός Σταθμός Κορεστείων θα μπορεί να λειτουργήσει στον μέγιστο βαθμό απόδοσής του, με στόχο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τόσκος, που επισκέφθηκε μαζί με τους αναδόχους τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Βιολογικού στον Νέο Οικισμό, όπου άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, που αποτελεί την αρχή μιας σειράς έργων, μικρών και μεγάλων, που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και τον Δήμο Καστοριάς.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Μάιος, 2020, 9:40 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr