Ο Σ. ΛΙΑΝΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ Ζ. ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ – ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Καστοριά 21-5-2010

Έλαβα γνώση του μηνύματος και της προτροπής του βουλευτή του κόμματός μας με την οποία παρέχει την στήριξή του για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ στον κ Κίμωνα Μηταλίδη. Ομολογώ πως ένοιωσα έκπληξη και απογοήτευση ταυτόχρονα όχι  για τον εκλεκτό του, τον οποίο θεωρώ απλώς αντίπαλο στην εσωκομματική μας άμιλλα, αλλά για την αντίληψη που εξακολουθεί να επικρατεί στο κόμμα που υπηρετώ από τα 15 μου χρόνια.

Ήλπιζα ότι μετά την εκλογή του νέου προέδρου μας ΑΝΤΏΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, παλιές ιδιοκτησιακές αντιλήψεις, ευνοιοκρατίες, οικογενειοκρατίες, κατευθύνσεις και οδηγίες για την ενίσχυση της «παράστασης νίκης» έχουν εκλείψει. Ακολουθώντας ο φίλος και συναγωνιστής Ζήσης Τζηκαλάγιας την «πεπατημένη» υμνεί με «λυρικά αισθήματα» τον πολιτικό τοκετό του γραφείου του. Ταξινομεί τους υποψηφίους σε προνομιούχους και μη, ξεχνώντας ότι όλοι μας έχουμε την διαδρομή μας στο κόμμα.

Το εάν φέρνει ο τοκετός κάτι το επαναστατικό, το ανατρεπτικό, το καινοτόμο και το εκσυγχρονιστικό ασφαλώς το γνωρίζει ο ίδιος ως  έμπειρος πολιτικός… Οφείλω όμως να υπενθυμίσω ότι πολλοί στο κόμμα μας κατά καιρούς βάζουν τα υποτιθέμενα προσόντα τους στον τόκο. Έχει αποδειχθεί όμως ότι όσο λιγότερα προσόντα έχουν, τόσο περισσότερο τόκο ζητούν.

Οι πολιτικές πατρωνίες βλάπτουν και τους προστάτες και τους προστατευόμενους, πολλές φορές μάλιστα είναι και θανατηφόρες. Έρχεται δε στην σκέψη μου η Αυτοκρατορική Ρώμη όπου ο Καλιγούλας διόριζε ως ύπατο το άλογό του…

Τι θα ζητούσα, αν και είναι πλέον αργά από τον φίλο και συναγωνιστή Ζήση Τζηκαλάγια, βουλευτή του κόμματός μου.

-Να μην ταξινομεί τους υποψηφίους. Όλοι μας έχουμε την διαδρομή μας στον κομματικό μηχανισμό, την οποία γνωρίζουν τα μέλη μας.

-Να μην μετατρέπει το γραφείο του σε ψηφοσυλλέκτη κανενός υποψηφίου

-Να μην υιοθετεί την ευαγγελική ρήση σχεδόν « ο μη ων μετ΄ εμού, κατ΄ εμού εστίν.»

-Να ανοίξει την τάπα της μπανιέρας σε τοπικό επίπεδο για να φύγουν τα βρομόνερα.

-Να εμφυτεύσει σαν γιατρός, ηθικά βλαστοκυταρα στον οργανισμό του κόμματος.

-Να προσέχει τους «ιππείς» του κόμματος, και τους ναρκισσευόμενους νέους.

Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια για το πρόσωπό μου. Η μνήμη άλλωστε δεν αρχειοθετείται. Αν και θεωρώ την αναφορά στο πρόσωπό μου, μεταμφιεσμένη επίκληση μιάς μεταμφιεσμένης επιθυμίας…

Αποφάσισες αγαπητέ μου Ζήση, επέλεξες σε τοπικό επίπεδο, ενώ δεν είχες το θάρρος να επιλέξεις στις πρόσφατες εκλογές από όπου εξελέγη πρόεδρος του κόμματος μας ο Αντώνης Σαμαράς. Επέλεξες  αλλά δεν δυνάμωσες το κόμμα με την στάση σου….

Λιάνος Σωκράτης

Υποψήφιος πρόεδρος ΝΟΔΕ Καστοριάς

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Μάιος, 2010, 10:56 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr