ΔΕΥΑΚ » Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.Η προστασία των υδάτων είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας! »

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτών  αφορά και στο νερό.

Τα ζητήματα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και της έλλειψης του πόσιμου νερού είναι αυτά που μας απασχολούν έντονα, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, καθώς τα στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ και της UNESCO για το πόσιμο νερό κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά να είναι. Σύμφωνα με αυτά, 2,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς ασφαλές νερό στο σπίτι τους, ενώ περίπου 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι – σχεδόν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού – βιώνουν έντονα την έλλειψη νερού για τουλάχιστον έναν μήνα του έτους.

Αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, της περιοχής όπου υπάρχουν άφθονα ύδατα, είναι από τους «τυχερούς» του πλανήτη.

Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας κάνει να επαναπαυόμαστε, αλλά αντιθέτως, πρέπει να μας προτρέπει να λειτουργούμε με μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, στη φύση και φυσικά στο νερό.

Σε αυτό το επίπεδο εστιάζονται και οι προσπάθειες της ΔΕΥΑ Καστοριάς, που μέσα από δράσεις, ενέργειες και συνεργασίες επιδιώκει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και την παροχή καθαρού, πόσιμου νερού στις οικίες και στις επιχειρήσεις του Δήμου Καστοριάς.

Ας μην ξεχνάμε βεβαίως, ότι θεσπισμένη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιβαλλοντική ευθύνη είναι ότι «ο ρυπαίνων πληρώνει»! Γιατί τα αποθέματα του νερού δεν είναι ανεξάντλητα και, βεβαίως, δεν είναι απόρθητα από ρύπους και μολυσματικά στοιχεία, αλλά και τη σύγχρονη κλιματική αλλαγή. Η προστασία των υδάτων είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας!

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Ιούνιος, 2020, 9:55 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “ΔΕΥΑΚ » Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.Η προστασία των υδάτων είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας! »”

 1. Εμείς εδώ στην Καστοριά , κάτι ξέρουμε από μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα , κάτι ξέρουμε από τρι και τέτραχλωροαιθυλένια , γιαυτό , » πάντ’ ανοιχτά , πάντ» άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου (μας ) » ως προς αυτά τα δηλητήρια .

  Πάντα άγρυπνοι και ανυποχώρητοι ελεγκτές όχι μόνο αυτών των δηλητηρίων , αλλά και των πηγών τους · πως είπε κι ο Δήμαρχος του Άργους : » Αν εσύ δίνεις δουλειά σε 50 ανθρώπους , εγώ δίνω νερό σε 5 χιλιάδες ανθρώπους » ………….

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr