Επανεμφάνιση κρουσμάτων Covid – 19 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 

Πέντε νέα κρούσματα Covid-19 εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα τρία στην Κοζάνη και δύο στην Πτολεμαΐδα.

Οι υγειονομικοί φορείς της Περιφέρειας καλύτερα προετοιμασμένοι τόσο σε επίπεδο εμπειρίας όσοι και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποστήριξης διαχειρίστηκαν τα περιστατικά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο .

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει μεριμνήσει με μια σειρά ενεργειών την ενίσχυση των τοπικών μονάδων υγείας. Η λειτουργία  Περιφερειακού Τμήματος του  ΕΟΔΥ, οι κινητές μονάδες ιχνηλάτησης, η εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων – αφισών, η δημιουργία εργαστηρίου μοριακής ανίχνευσης του ιού , η υλικοτεχνική υποστήριξη, η δημιουργία τοπικού συντονιστικού αλλά και η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων αποτελούν εγγύηση αποτελεσματικής διαχείρισης.

Τίποτα όμως δεν είναι πιο αποτελεσματικό από την συνέπεια , την υπευθυνότητα και την έμπρακτη βοήθεια των πολιτών. Η τήρηση των κανόνων υγιεινής, η αποφυγή του συγχρωτισμού και των άσκοπων μετακινήσεων, καθώς και η χρήση μάσκας αλλά και η συχνή απολύμανση των χεριών, είναι μέτρα που όλοι μας θα πρέπει να λαμβάνουμε ώστε να προασπίσουμε και να εξασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Ιούνιος, 2020, 10:51 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr