Ολυμπία Τελιγιορίδου: Όχι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της ΝΔ

Δ.Τ – Καταψηφίσαμε σήμερα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που συνιστά μία συντηρητική οπισθοδρόμηση με μοναδικό στόχο την αποδυνάμωση του δημόσιου σχολείου προς όφελος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η κυβέρνηση δεν άκουσε τη γνώμη των ειδικών και την επιθυμία της κοινωνίας για ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, δυναμικό, που θα έχει στο επίκεντρο του τις ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες. Η κυβέρνηση αδιαφόρησε για τις απόψεις των εκπαιδευτικών όλης της χώρας με τους οποίους συστρατεύτηκαν και οι εκπαιδευτικοί της ΠΕ Καστοριάς.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που στον τομέα της παιδείας η ΝΔ μας γυρνάει πίσω, στις παλιές γνωστές συνταγές της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν δημιουργήσαμε στην Καστοριά 5 πανεπιστημιακά τμήματα, 2 διετή τμήματα και ένα πανεπιστημιακό ινστιτούτο, η τότε βουλευτής της ΝΔ κατ’ εντολή του κόμματός της το καταψήφισε για να μην γίνουν.

Στη συνέχεια με κυβέρνηση ΝΔ καταργήθηκαν τα 2 διετή τμήματα και το Πανεπιστημιακό τμήμα Φροντίδας και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας με την ψήφο του νυν βουλευτή της ΝΔ, κατ’ εντολή του κόμματος του.

            Η ΝΔ αδιαφορεί για την εκπαιδευτική κοινότητα στην Καστοριά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Το εκπαιδευτικό όραμα της Νέας Δημοκρατίας εξαντλείται στην επαναφορά της διαγωγής, στην απαρχαιωμένη διδασκαλία, στην αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων, στη δημιουργία σχολικών μονάδων πολλαπλών ταχυτήτων. Η ΝΔ «σχολειοποιεί» το νηπιαγωγείο αλλοιώνοντας την αποστολή του, συρρικνώνει τις σχολικές μονάδες αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, μειώνει τον αριθμό των εκπαιδευτικών και φέρνει τιμωρητικές ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές.

 

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε κραυγαλέα αναντιστοιχία με τις ανάγκες του σύγχρονου σχολείου και την κοινωνική απαίτηση για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Το νομοσχέδιο της κ. Κεραμέως θα μείνει στα χαρτιά.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Ιούνιος, 2020, 2:02 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr