Μείωση ανταποδοτικών δημοτικών τελών. Ο Δήμος Καστοριάς  συνεχίζει να παίρνει πρωτοβουλίες για τους δημότες του και την τοπική επιχειρηματικότητα.

 

Δ.Τ-Την απαλλαγή των ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Οι επιχειρήσεις αυτές απαλλάσσονται από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ίσχυσαν οι περιορισμοί, ενώ ειδικά για τη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας, η απαλλαγή ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων της.

 

Με την ίδια απόφαση αναστέλλεται η καταβολή του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων, όπως επίσης και η μείωση του τέλους χρήσης πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων.

 

Ο Δήμος Καστοριάς  συνεχίζει να παίρνει πρωτοβουλίες με μέτρα που ανακουφίζουν και διευκολύνουν τους πολίτες, στηρίζοντας και ενισχύοντας παράλληλα την τοπική επιχειρηματικότητα. Ειδικότερα δε, σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο και για τον Δήμο και για τον τόπο μας.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης είχε τονίσει την ανάγκη λήψης αυτών των μέτρων, παρά το τεράστιο κόστος που έχει ο Δήμος Καστοριάς από μία τέτοια απόφαση και ότι τη δεδομένη στιγμή γίνεται ότι είναι εφικτό προκειμένου να βοηθηθούν οι συνδημότες μας αλλά να καλυφθούν παράλληλα και οι μεγάλες υποχρεώσεις του Δήμου Καστοριάς.

 

Σημειώνεται ότι:

 • Για την εφαρμογή της απαλλαγής οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση στο Δήμο Καστοριάς, μετά από σχετική ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας.
 • Τα επιβληθέντα τέλη για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Ιούνιος, 2020, 8:13 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr