Τελιγιορίδου » Όψιμο ενδιαφέρον για τη λίμνη της Καστοριάς από τη ΝΔ και τον κ. Τζηκαλάγια»

Δ.Τ- Μετά την πρόταση του για τη «μοναδική σωτηρία» της Καστοριάς με τη μεταφορά στην Καστοριά της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας από το Κιλκίς, για την οποία δεν μας είπε αν συμφωνεί ή όχι ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης, ο βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας σε επιστολή του στις 23/6/2020 αιτήθηκε προς την Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος τον ορισμό συζήτησης ώστε να «συζητηθούν λύσεις για την τελική σωτηρία» της λίμνης της Καστοριάς.

Προφανώς πρόκειται για όψιμο ενδιαφέρον μετά την κατάργηση του Φορέα διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά, που ίδρυσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενός φορέα που θα διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε. με πολλαπλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για την περιοχή μας. Κανείς θεσμικός παράγοντας της Καστοριάς, ούτε ο βουλευτής της ΝΔ Καστοριάς, δεν διαμαρτυρήθηκε όταν η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τον Φορέα Διαχείρισης με έδρα την Καστοριά και ίδρυσε άλλον με έδρα τον Άγιο Γερμανό Πρεσπών και υποκατάστημα στην Έδεσσα. Αντίθετα υποστήριξαν την κυβέρνηση βάζοντας για μια ακόμη φορά το κόμμα πάνω από τον τόπο μας, την Καστοριά.

Ο κ. Τζηκαλάγιας στην επιστολή του πρότεινε ως συμμετέχοντες φορείς το δήμαρχο της Καστοριάς και την καθηγήτρια κ. Μουστάκα του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ. Σε μία τέτοια πιθανή συζήτηση για τη λίμνη της Καστοριάς είναι απαραίτητο να κληθούν οι φορείς που ουσιαστικά έχουν την ευθύνη του θέματος και τους οποίους παρέλειψε ο βουλευτής της ΝΔ .

 Για το λόγο αυτό έγινε αίτημα προς την Πρόεδρο της Επιτροπής από τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Φάμελλο να συμμετέχουν:

 • O Πρόεδρος του μέχρι πρότινος Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας, κος Θεόδωρος Μαρδίρης​, ο οποίος αδικαιολόγητα δεν συμπεριλήφθηκε στο αίτημα του Βουλευτή κ. Τζηκαλάγια, παρ’ ότι στην επιστολή του αναγνωρίζει ότι η λίμνη ανήκει στο δίκτυο περιοχών Natura 2000 και άρα η ευθύνη διαχείρισης και προστασία ασκείται από τον Φορέα.
 • Το τμήμα Υδροοικονομίας της ΠΕ Καστοριάς, που έχει αρμοδιότητα την προστασία και διαχείριση των υδάτων.

 

Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Ιούνιος, 2020, 7:59 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr