Υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου

 

Υπογράφτηκε σήμερα (14/07/2020) μεταξύ του Δημάρχου Άργους Ορεστικού και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, προϋπολογισμού 418.643 €.

Είναι το δεύτερο σχολείο του οποίου η ενεργειακή αναβάθμιση συμβατοποιείται, καθώς έχει προηγηθεί το 2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού, ενώ υπολείπονται τα παρακάτω:

  • 2ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού
  • 3ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού
  • 4ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού
  • 1ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού
  • Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού
  • ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού

Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων στα 11 σχολεία που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Άργους Ορεστικού από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας ανέρχεται σε 4.301.042 €, δηλαδή σε ποσοστό 45,41% επί του συνολικού προϋπολογισμού των ενταγμένων έργων στον συγκεκριμένο άξονα από ολόκληρη την Περιφέρεια.

Να επισημανθεί ότι στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας έχει επιπλέον ενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του πρώην Γενικού Λυκείου που στεγάζει διάφορες υπηρεσίες, προϋπολογισμού 607.531 € και στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου, ύψους 1.020.000 €.

Μεταξύ των παρεμβάσεων προβλέπεται αντικατάσταση κουφωμάτων και τζαμιών, θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας, μόνωση στέγης, αντικατάσταση λαμπτήρων με led, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης αυτονομίας θέρμανσης, αντικατάσταση συμβατικών συστημάτων θέρμανσης (λέβητες πετρελαίου) με αντλίες θερμότητας και εναλλακτικά με νέους λέβητες βιομάζας κ.λπ.

Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου, η προστασία του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση χρημάτων και η αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Ιούλιος, 2020, 2:30 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr