Το SEO ήταν αρκετά απλό πριν από μερικά χρόνια, αλλά ο έντονος ανταγωνισμός καθώς και άλλες τεχνικές μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης pay-per-click (PPC), ώθησαν τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να λάβουν άμεσα μέτρα για να βεβαιωθούν ότι οι ιστότοποί τους είναι φιλικοί προς το SEO.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικές τεχνικές που εάν εφαρμοστούν σε έναν ιστότοπο τον καθιστούν εύκολα αναγνωρίσιμο από τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης. Σε τελική ανάλυση, ποια είναι η χρήση ενός ιστότοπου εάν δεν μπορεί να βρεθεί στις μηχανές αναζήτησης;  Στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του διαδικτύου εμφανίζονταν ιστότοποι στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης κατά τη δημιουργία τους. Τώρα χρειάζεται πολλή προσπάθεια, υπομονή και αποδεδειγμένες τεχνικές για να βρεθούν στον Ιστό.

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών εταιρειών ή των bloggers, δημιουργούν ιστότοπους όχι ειδικά για τον εαυτό τους, αλλά για να επικοινωνήσουν με άλλα άτομα, είτε για να τους επηρεάσουν για ένα συγκεκριμένο θέμα, είτε να πουλήσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Το SEO βοηθά σίγουρα στη βελτίωση αυτής της προβολής του ιστότοπου. Δεδομένου ότι οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν τώρα συγκεκριμένους αλγόριθμους για την κατάταξη ιστότοπων, οι μέθοδοι και οι τεχνικές SEO που χρησιμοποιούνται σε οποιονδήποτε ιστότοπο πρέπει να συμμορφώνονται με αυτές τις μεθοδολογίες. Αυτή η τεχνική αναφέρεται συνήθως ως “λευκό καπέλο” .

 

 


Λέξεις-κλειδιά και σύνδεσμοι

Είναι όλα σχετικά με τις  λέξεις-κλειδιά και backlinks που κάνουν έναν ιστότοπο φιλικό στο SEO. Ένας βασικός τύπος που πρέπει να καταλάβετε είναι το εξαιρετικό περιεχόμενο και οι ποιοτικοί σύνδεσμοι που ισοδυναμούν με την επιτυχία στην μηχανή αναζήτηση. Οι τεχνικές SEO στοχεύουν το κριτήριο αναζήτησης που βασίζεται σε κείμενο, εικόνες και συνδέσμους. Αυτά στοχεύονται με βάση τις προτιμήσεις ιστού. Οι υπηρεσίες SEO εμβαθύνουν στο περιεχόμενο και το σχεδιασμό ενός ιστότοπου και δημιουργούν πτυχές που είναι εύκολα αναγνωρίσιμες από τις μηχανές αναζήτησης.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο SEO ενδέχεται να απαιτούν επεξεργασία ολόκληρου του περιεχομένου του ιστότοπου, προκειμένου να καταστούν οι σχετικές λέξεις-κλειδιά μέρος του περιεχομένου. Η εφαρμογή λέξεων-κλειδιών είναι μια πολύ σημαντική πτυχή του SEO. Πρόκειται για λέξεις ή φράσεις που οι άνθρωποι πληκτρολογούν στις μηχανές αναζήτησης όταν αναζητούν αποτελέσματα. Είναι σημαντικό για τους ιστότοπους να εφαρμόζουν αυτές τις λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο, προκειμένου να κατατάσσονται σε υψηλά επίπεδα. Η δεύτερη σημαντική πτυχή είναι η δομή του ιστότοπου που πρέπει να είναι εύκολη στην πλοήγηση από τον τελικό χρήστη καθώς και από τις μηχανές αναζήτησης.

Όσο πιο απλός είναι ο κώδικας και όσο πιο γρήγορα ο διακομιστής φορτώνει τον ιστότοπό σας, τόσο καλύτερη θα έχει η κατάταξη του ιστότοπού σας.

Μια άλλη μεγάλη τεχνική είναι να δημιουργήσετε συνδέσμους. Μπορείτε να το επιτύχετε ζητώντας από άλλους ιστότοπους υψηλού επιπέδου να οδηγούν στον ιστότοπό σας. Καθώς οι μηχανές αναζήτησης βρίσκουν περισσότερους από τους συνδέσμους σας, η δημοτικότητα και η κατάταξη του ιστότοπού σας θα αρχίσουν να αυξάνονται.


Εξέλιξη του SEO

Η ανάπτυξη τεχνικών και μεθόδων SEO εξελίσσεται καθώς αναπτύσσονται νεότερες τεχνολογίες και μεθοδολογίες για την επίτευξη υψηλότερης κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης και δημιουργίας σχετικής επισκεψιμότητας μέσω κατάλληλου μάρκετινγκ. Αυτό συμβαίνει επίσης επειδή οι μηχανές αναζήτησης αλλάζουν συχνά τους αλγόριθμους τους και οι τεχνικές SEO πρέπει να ενημερώνονται μαζί τους για να αποδίδουν καλύτερα. Το SEO είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σήμερα και αν θέλετε η ιστοσελίδα σας να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους ιστότοπους στις μηχανές αναζήτησης, τότε πρέπει να προετοιμάσετε τον ιστότοπό σας για SEO.