Προς παράταση ενός μήνα στις φορολογικές δηλώσεις με διπλή πληρωμή δόσης

Προς παράταση οδεύει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς περίπου 1,6 εκατομμύρια δηλώσεις είναι σε εκκρεμότητα και δεν έχουν κατατεθεί στοTaxisnet.

Δεδομένου ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν βλέπει «προθυμία» εκ μέρους των φορολογουμένων για την υποβολή των δηλώσεων και δεδομένου ότι για την εμπρόθεσμη υποβολή θα έπρεπε να κατατίθενται στο σύστημα 200.000 δηλώσεις ημερησίως -κάτι που δεν συμβαίνει- η κυβέρνηση θα δώσει μια πρόσθετη εναλλακτική στους φορολογουμένους.

Έτσι, όσοι δεν υποβάλλουν μέχρι το τέλος Ιουλίου τις δηλώσεις τους, θα μπορέσουν να τις υποβάλλουν μέσα στον Αύγουστο, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, ωστόσο όλοι αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν δύο δόσεις αντί για μία στο τέλος του επόμενου μήνα, ήτοι τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου.

 
Η καταβολή του φόρου που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογούμενων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.

Τέλος, όταν ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ μέσα στη προθεσμία της πρώτης δόσης, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών έκπτωση 2%.

Πηγή https://www.cnn.gr/

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιούλιος, 2020, 9:55 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr