»Τουρκική προκλητικότητα προς κράτη μέλη της ΕΕ»

 

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.
     
7 Ιουλίου 2020 -Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησηςπρος την ΕπιτροπήΆρθρο 138 του Κανονισμού

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο   – Εύα Καϊλή – »Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και τη θάλασσα του Αιγαίου. Η πολιτική αυτή περιλαμβάνει βίαιες στρατιωτικές επεμβάσεις σε τρίτα κράτη, στρατηγική χρήση των προσφυγικών ροών και μια συστηματική προσπάθεια παρεμπόδισης των κρατών μελών της Ένωσης να κάνουν χρήση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης πετρελαίου.

Η παρενόχληση, με στρατιωτικά μέσα, εμπορικών δραστηριοτήτων και η κλιμάκωση θεάτρων ισχύος, με μετακίνηση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, συνιστούν μια προσπάθεια κλιμάκωσης, στην οποία ελλοχεύει ο κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης.

Καθώς είναι πλέον προφανές ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε περιφερειακό παρία επικίνδυνο για την ασφάλεια και τη γεωστρατηγική σταθερότητα στη περιοχή, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Παρακολουθείται η στρατιωτική δραστηριότητα της Τουρκίας και η χρήση θεάτρων ισχύος για την παρεμπόδιση άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών; Υπάρχει καταγραφή αυτών των ενεργειών της Τουρκίας από την Επιτροπή; Μπορεί η Επιτροπή να παραθέσει τα σχετικά στοιχεία;

2. Υπάρχει ανησυχία σχετικά με τον κίνδυνο στρατιωτικού θερμού επεισοδίου μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και δυνάμεων κάποιου κράτους μέλους;

3. Καθώς η Ένωση αρνείται συστηματικά να επιβάλει κυρώσεις στη Τουρκία για την επικίνδυνη συμπεριφορά παρεμπόδισης άσκησης των νόμιμων, κατά το δίκαιο της θάλασσας, κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών, με ποια μέσα προτίθεται να περιορίσει τους κινδύνους στρατιωτικής κλιμάκωσης;»

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιούλιος, 2020, 12:16 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr